Aktualno

PONOVLJENI ODABIR Zajednica ponuditelja Magnum Supra i Elektrocentar Petek gradit će Placu u Gružu!

PONOVLJENI ODABIR Zajednica ponuditelja Magnum Supra i Elektrocentar Petek gradit će Placu u Gružu!

U ponovljenom odabiru Zajednica ponuditelj Magnum Supra i Elektrocentar Petek odabrana je kao najpovoljniji ponuditelj za rekonstrukciju Place u Gružu, doznaje DuList. Gruška placa gradit će se za gotovo 18,5 milijuna kuna s PDV-om. Cijena ponude bez PDV-a iznosi 14.790.132.07 kuna dok ukupna cijena s PDV-om iznosi 18.487.890,09 kuna. Inače, zajednica ponuditelja osim gruške place već je dobila i posao gradnje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Podsjetimo, Sanitat Dubrovnik ranije je odabrao zajednicu ponuditelja, no cijeli se proces usporio zbog žalbe. Nakon odabira zajednice ponuditelja Magnum Supra i Elektrocentar Petek, tvrtka Alfaplan građenje koja je dala nešto nižu ponudu od 16.995.828,25 kuna s PDV-om, uložila je žalbu.

U razgovoru za DuList, direktor tvrtke Alfaplan građenje koja je uložila žalbu, Mato Butijer, rekao je kako je apsolutno siguran da će Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave riješiti žalbu u njihovu korist jer su, kako je isticao, svi argumenti za žalbu stopostotno opravdani.  DKOM je usvojio žalbu čime je Sanitat je morao ponovno pregledati pristigle ponude za što je imao 30 dana.

Zanimljivo je i kako je cijena rekonstrukcije i uređenja gruške place sa 7,5 milijuna kuna porasla do vrtoglavih 18,5 milijuna kuna, o čemu je DuList već pisao. S druge strane, u Metkoviću se gradi potpuno nova placa za četverostruko manji iznos od gotovo pet milijuna kuna, točnije 4 milijuna i 900 tisuća s troškovničkim radovima, kako nam je ranije istaknuo gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist