AktualnoHrvatska

OBNOVA FLOTE DO 2026. Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines kupuje šest novih zrakoplova

OBNOVA FLOTE DO 2026. Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines kupuje šest novih zrakoplova

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines donio je odluku kojom će do 2026. godine obnoviti svoju flotu sa šest novih zrakoplova tipa Airbus 220.

– Nacionalni avioprijevoznik prihvatio je ponudu Airbusa za šest novih aviona, koji su ugovoreni kao dodatak postojećem ugovoru koji je kompanija zaključila 2008., tada za Airbus A319 zrakoplove, koji su potom 2015. godine zamijenjeni u Airbus A320 NEO tip, da bi se konačno nakon usvojene strategije za novi razvojni ciklus odabrao tip Airbus A220, kapaciteta 127 i 148 sjedala, navode iz Croatia Airlinesa.

Iz kompanije su izvijestili da sukladno post-covid strategiji s ciljem obnove flote i povećanja učinkovitosti poslovanja te daljnjeg jačanja konkurentske sposobnosti, Croatia Airlines planira u sljedeće četiri godine zamijeniti sve postojeće zrakoplove jednim tipom zrakoplova.

– Prilikom donošenja odluke posebna je pozornost bila posvećena kretanjima na visoko konkurentnom zrakoplovnom tržištu, cijenama goriva i emisijama CO2, ciljevima zelenih politika Europske unije te zahtjevima naših putnika, zaključuju iz Croatia Airloinesa.

U svom priopćenju nisu naveli vrijednost ugovora niti po kojem modelu će se avioni nabaviti. Novim avionima CA će zamijeniti postojeće avione A 320 i A 319 koje ima u svojoj floti, prenosi Jutarnjilist.hr

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist