Aktualno

Poduzetnik iz Dubaija htio privatizirati Stradun

Poduzetnik iz Dubaija htio privatizirati Stradun

Ako imate tri milijuna eura i ne znate kuda s njima, možete kupiti ljetnikovac u Zatonu. Neki koji te eure imaju traže da im se dok šeću vade kamenčići iz cipela ili pokušavaju iznajmiti Stradun, donosi RTL.

Ako želite posjedovati ljetnikovac iz 19. stoljeća u Zatonu u vlasništvu jedne lokalne obitelji, od 600 kvadrata i okućnicom od 3000, za to ćete morati izdvojiti gotovo tri milijuna eura.

‘Teško je odrediti prosječnu cijenu, ali cijena je od 2 do 10 milijuna eura – to najčešće kupuju stranci! Bilo je ponuda preko 20 milijuna eura, ali odbijene su – kazao je vlasnik agencije za nekretnine Goran Pikunić.
No, nije da svi kupuju, neki i iznajmljuju i nije im problem za tjedan dana ljetovanja u vili platiti i do 50 tisuća eura. Takvima je valjda moto – kad se ima, nema da nema.

U posljednjih nekoliko godina tržište luksuznog turizma sve više jača. Do 2030. godine ono će dosegnuti čak 82 milijarde dolara a pravi procvat očekuje se upravo u ljeto 2023.!

Za vlasnicuu VIP turističke agencije Iris Domazet želje bogate klijentele su zakon. U mobitelu ima preko 4 tisuće kontakata i ponekad doista radi nemoguće. Njezini klijenti su najčešće poznati sportaši, ali arapski prinčevi. Jedan od njih je čak tražio da mu se vade kamenčići iz cipele dok šeće po vrtu!

-Ma mislim to su sitnice, to su ljudi s istoka, ali njima je to normaln. – sve je okej dok nije protuzakonito – mi nelegalno ne radimo, ja sam single mom dvoje djece i ne želim završit u zatvoru – kazala je vlasnica VIP turističke agencije Iris Domazet. Pa tako upravo u vrtu jedne vile improviziraju spa centar koji su gosti poželjeli tijekom svog odmora. Kaže – Rusi nikad ne gledaju cijenu, dok su zapadnjaci ipak malo oprezniji.

Za savršeno vjenčanje u Dubrovniku neki će bez problema dati milijune. No, na njihovu žalost neke se stvari ipak ne mogu kupiti novcem. Poduzetnica i organizatorica vjenčanja Ines Nanić potvrdila je da je klijent iz Dubaija je htio privatizirati Stradun:

-Njegov menadžerski tim je napravio plan kako pristupiti trgovinama, koliko restoranima, stanarima. Ono što je njima najbitnije je da im kažete to se nitko nije sjetio – kad to kažete onda su sva vrata otvorena – kazala je.

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist