Aktualno

Podizanje svijesti o zdravoj prehrani

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva ponovno otvara svoja vrata ovog petka u hotelu Argosy.

Sajam se organizira još od 2004.godine kada se zvao Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja. Cilj mu je privući proizvođače s područja cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a ove se godine očekuje aktivno sudjelovanje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Turističke zajednice Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, a svoj dolazak potvrdili su eminentni znanstvenici i renomirani proizvođači zdrave hrane i ljekovitog bilja.

Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova. U sklopu ovogodišnjeg sajma, kako bi se podigla kvaliteta nastupa izlagača i kvaliteta ekoloških proizvoda, bit će dodijeljene i  nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod, naj-biljni proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Sutra, u četvrtak 28. ožujka, dan uoči otvaranja Sajma u hotelu Argosy održat će se nekoliko radionica i okruglih stolova i to „HBOR- Mogućnosti financiranja malog gospodarstva“, „Jeli u Dubrovačko – neretvanskoj županiji moguć razvoj koji  čuva okoliš?“ , „Zakonodavni uvjeti za punionice meda i pčelare (HACCP- u pčelarstvu)“, dok će se u 15 sati i 30 minuta održati i susret izlagača i kupaca (nositelja turističko – ugostiteljskih djelatnosti, trgovaca i ostalih).      

Svečano otvaranje Sajma najavljeno je za petak, 30. ožujka na Trgu Marina Držića ispred otela Tirena, a trajat će do subote 31. ožujka. 
 
 

Pročitajte još

OSLOBOĐENJE GOLUBOVA KAMENA Trideset godina poslije…

Dulist

Venecija od iduće godine naplaćuje ulaz za jednodnevne posjetitelje

Dulist

Franković: ’36 Imoćana dalo je svoj život da bi se ovaj kraj danas mogao zvati hrvatskim’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija