Aktualno

Podizanje svijesti o zdravoj prehrani

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva ponovno otvara svoja vrata ovog petka u hotelu Argosy.

Sajam se organizira još od 2004.godine kada se zvao Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja. Cilj mu je privući proizvođače s područja cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a ove se godine očekuje aktivno sudjelovanje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Turističke zajednice Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, a svoj dolazak potvrdili su eminentni znanstvenici i renomirani proizvođači zdrave hrane i ljekovitog bilja.

Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova. U sklopu ovogodišnjeg sajma, kako bi se podigla kvaliteta nastupa izlagača i kvaliteta ekoloških proizvoda, bit će dodijeljene i  nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod, naj-biljni proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Sutra, u četvrtak 28. ožujka, dan uoči otvaranja Sajma u hotelu Argosy održat će se nekoliko radionica i okruglih stolova i to „HBOR- Mogućnosti financiranja malog gospodarstva“, „Jeli u Dubrovačko – neretvanskoj županiji moguć razvoj koji  čuva okoliš?“ , „Zakonodavni uvjeti za punionice meda i pčelare (HACCP- u pčelarstvu)“, dok će se u 15 sati i 30 minuta održati i susret izlagača i kupaca (nositelja turističko – ugostiteljskih djelatnosti, trgovaca i ostalih).      

Svečano otvaranje Sajma najavljeno je za petak, 30. ožujka na Trgu Marina Držića ispred otela Tirena, a trajat će do subote 31. ožujka. 
 
 

Pročitajte još

Seizmolog Kuk: ‘Ovako jaki potresi kod nas nisu mogući’

Dulist

Roko s bauštele: Evo da ne kažu da sam se prodao za fotelju

Dulist

Marko Bijač u konkurenciji za najboljeg vaterpolista u 2022.

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija