Aktualno

U 2011. održan pozitivan trend u turizmu

tz zupanija 1

Na 5. redovnoj sjednici Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije prihvaćena su izvješća za 2011. godinu.

Predsjednik Skupštine TZ Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić iskazao je zadovoljstvo postignutim rezultatima te čestitao svima koji su doprinijeli tom ostvarenju, posebno onima koji su bili najizravnije uključeni. Istaknuo je kako postoje dobre najave za predstojeću sezonu, što se pokazalo visokim interesom na sajmu u Berlinu.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vlado Bakić kazao je kako je protekla sezona bila bolja od očekivanja. Podsjetio je na neke od aktivnosti TZ-a, od akcije "Volim Hrvatsku" do nastavka izrade Strategije razvoja turizma u suradnji s tvrtkom Horwath Consulting.

– Bitno je naglasiti kako gradovi i mjesta ne posustaju, već održavaju pozitivan trend uređivanja mjesta – kazao je Bakić. Dodao je kako je županijska TZ sudjelovala na nizu sajmova na kojima Hrvatska turistička zajednica nije imala predstavništvo, od Alma Ate, Nantesa i Birminghama do Istanbula, Bruxellesa i Celja. Financijski pokazatelji za proteklu godinu su stabilni i u okviru očekivanog.

Predsjednik Skupštine, župan Nikola Dubroslavić završno se osvrnuo i na izradu Strategije razvoja turizma. Radna skupina je kroz niz radionica oblikovala viziju i način ustroja destinacije. Slijedio je razgovor s ulagačima, a idući korak je osnovanje Partnerskog vijeća, u koji će biti uključeni predstavnici gradova i općina. Obavit će se široka javna rasprava nakon koje će dokument završiti pred županijskim vijećnicima.

– Strategija će biti skup smjernica za razvoj, od koristi svima uključenima u turističku djelatnost u županiji – kazao je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

SEZONA JE ZMIJA Donosimo savjete liječnika kako se zaštiti od ugriza otrovnica

Dulist

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme i pijavica nad Dubrovnikom

Dulist

PROVJERILI SMO Broj radnih dozvola već je dosegnuo 2022.!

Andrea Falkoni Račić