Zanimljivosti

Podijeljeno 10 stipendija

blank

U Lazaretima u prostorijama DEŠE – Dubrovnik upriličeno je uručenje stipendija učenicima obrtničkih zanimanja Dubrovačko – neretvanske županije. Predsjednik zaklade Libertas Foundation iz San Pedra, California, Niko Hazdovac 

s članovima odbora Fonda Antom i Evelyn Mrgudić te Vlahom Lonzom, Božidarom Draškovićem i Lucom Hazdovac uručili su deset stipendija učenicima obrtničkih škola, za školsku godinu 2011/2012.

Posebna gošća bila je kćer Ante i Evelyn Mrgudić, utemeljitelja ovog fonda, gospođa Kate Mrgucić. Dobitnici su učenici obrtničkih zanimanja: klesar, frizer, cvjećar, kuhar, slastičar, elektroinstalater i automehaničar te dolaze iz Mravinjca u Dubrovačkom primorju, Vela Luke, Konavala, Mokošice, Mljeta i Dubrovnika.
 
Ovo je deveta godina za redom kako Libertas Foundation pomaže učenike strukovnih škola iz Dubrovačko-neretvanske županije, a cilj ove stipendije je poticanje mladih ljudi na ostanak u domicilnom mjestu, motivacija za bolje učenje te pomoć loše stojećim obiteljima učenika.
 
 

Pročitajte još

Otvorena izložba slika Ratka Rudića

Dulist

SAJAM POSLOVA U TURIZMU Idealna prilika za upoznavanje i predstavljanje poslodavaca

Dulist

SMARAGDNI ECO FILM FESTIVAL 16. izdanje otvara se na Korčuli!

Dulist