Zanimljivosti

Podijeljeno 10 stipendija

U Lazaretima u prostorijama DEŠE – Dubrovnik upriličeno je uručenje stipendija učenicima obrtničkih zanimanja Dubrovačko – neretvanske županije. Predsjednik zaklade Libertas Foundation iz San Pedra, California, Niko Hazdovac 

s članovima odbora Fonda Antom i Evelyn Mrgudić te Vlahom Lonzom, Božidarom Draškovićem i Lucom Hazdovac uručili su deset stipendija učenicima obrtničkih škola, za školsku godinu 2011/2012.

Posebna gošća bila je kćer Ante i Evelyn Mrgudić, utemeljitelja ovog fonda, gospođa Kate Mrgucić. Dobitnici su učenici obrtničkih zanimanja: klesar, frizer, cvjećar, kuhar, slastičar, elektroinstalater i automehaničar te dolaze iz Mravinjca u Dubrovačkom primorju, Vela Luke, Konavala, Mokošice, Mljeta i Dubrovnika.
 
Ovo je deveta godina za redom kako Libertas Foundation pomaže učenike strukovnih škola iz Dubrovačko-neretvanske županije, a cilj ove stipendije je poticanje mladih ljudi na ostanak u domicilnom mjestu, motivacija za bolje učenje te pomoć loše stojećim obiteljima učenika.
 
 

Pročitajte još

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Stipe Nosić o grobovima u sakristiji

Dulist

Na današnji dan prije 150 godina popisan Ugovor o osnivanju Domorodnog muzeja

Dulist

Što su sve najmlađi naučili na radionicama Zajednice tehničke kulture?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija