GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PROJEKTI REKONSTRUKCIJE RASVJETE, VODOVODNE I KANALIZACIJSKE MREŽE U tijeku postavljanje nove javne rasvjete u Mokošici

Zajedno s radovima na trasi vodovodne i kanalizacijske mreže, Grad Dubrovnik izvodi i zahvat rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete u Mokošici. Postavljaju se stupovi za rasvjetu visine pet i šest metara u ulicama Put od Osojnika, Put za Pobrežje, Za Belendinovo, Za Kontralovo, Od fontane, Uz skaline, Put na more i ulica Na moru, ukupne dužine 3080 metara. Ovim projektom rekonstrukcije dobit će se energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta postavljena na stupovima koji su čelični i previđeni za zonu jake bure. Također, nove će instalacije osigurati kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija vozila te pješaka i biciklista. Za navedene predmetne radove sklopljena su dva ugovora i to za predio Put od Osojnika na iznos od 307.526,84 kuna i predio Staro Selo na iznos od 489.997,70, bez PDV-a. Izvođač radova je TEXO MOLIOR d.o.o, a nadzor nad radovima je tvrtka TERRA d.o.o.

Projektom rekonstrukcije i postavljanjem novih instalacija do sigurnosti cestovnog prometa i pješaka.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

MJESTO ZA MLADE, DRUŽENJA I UČENJE Otvoren novi Centar za mlade u prostorima Luke Dubrovnik

Na međunarodni dan mladih, 12. kolovoza Centar za mlade Dubrovnik službeno je otvorio svoja vrata na adresi u Luci Dubrovnik. Otvorila ga je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja je istaknula kako je partnerstvo gradske uprave s mladima i s civilnim društvom iznimno važno jer su mladi oni koji mogu dati novi poticaj razvoju grada i pojedinaca kako bih izrazili vlastitu kreativnost te stjecali nova znanja i vještine. Novi se Centar namijenjen mladima prostire na površini od ukupnih 474 m2, za čije je radove i opremu Grad Dubrovnik u suradnji s Lučkom upravom Dubrovnik i Lukom Dubrovnik uložio milijun i pol kuna. Prostori Centra omogućit će svim mladima sudjelovanje u raznim sadržajima i programima koji se nude: od programiranja robota, STEM radionica, bioloških istraživanja, savjetovanja o karijerama i održivom razvoju, filmske produkcije, RC modela, mogućnosti volontiranja te do psihološkog savjetovanja.

Novootvoreni Centar za mlade u kojeg je Grad Dubrovnik u suradnji s partnerima uložio milijun i pol kuna namijenjen je mladima koji će kroz različite programe imati priliku izražavati kreativnost te stjecati nova znanja i vještine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

SREDNJOŠKOLCIMA SUFINANCIRANJE UDŽBENIKA Sufinanciranja udžbenika za sredonjoškolce u iznosu od 1.000 kuna

Grad Dubrovnik i ove će godine sufinancirati nabavu udžbenika učenicima srednjih škola u iznosu od 1.000,00 kuna. Pravo ostvaruju učenici koji imaju prebivalište na području Grada dulje od 6 mjeseci od datuma podnošenja zahtjeva. Uz zahtjev za sufinanciranje udžbenika potrebno je dostaviti izvornik računa za kupljenje knjige, potvrdu o školovanju te preslike osobnih iskaznica roditelja (ukoliko su starije od 6 mjeseci, u suprotnome potrebno je dostaviti uvjerenje o prebivalištu).

Zaprimanje zahtijeva je u tijeku do 31. listopada 2020. godine, a obrazac zahtijeva dostupan je na službenoj web stranici Grada Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 19. kolovoza 2020

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist