GradUrednički izbor

ENGLEZI NE ODUSTAJU OD DUBROVNIKA Hrnić: ‘Letovi se ne otkazuju, ali su se rezervacije usporile’

ENGLEZI NE ODUSTAJU OD DUBROVNIKA Hrnić: 'Letovi se ne otkazuju, ali su se rezervacije usporile'

Rezimirali smo situaciju. Dogovorili smo se naći idući tjedan. Do tad ćemo imati povratnu informaciju od avio kompanija. Za sada se letovi ne otkazuju što je dobra vijest. Eventualno bi njihova popunjenost mogla biti manja. Prema hotelijerima nema ni odlaska gostiju iz objekata – poručila je za DuList direktorica TZ grada Dubrovnika Ana Hrnić nakon sastanka Turističkog vijeća na kojem se raspravljalo o sljedećim potezima, a s obzirom na informaciju da je Velika Britanija Hrvatsku svrstala u crvenu zonu.

Interesa gostiju iz tih krajeva ima, dodala je:

– Rezervacije su se usporile. Osjeti se stanka jer ljudi čekaju što će biti dalje. Stanje ne djeluje alarmantno i nadamo se da će tako ostati. Velika Britanija tjedno revidira odluke i nadamo se ako bi se epidemiološki slika popravila da imamo vremena maknuti se s liste u ostvariti promet na jesen. Radimo sve što možemo. Putem medija i predstavništava šaljemo poruku da je situacija u Dubrovniku dobra – izjavila je Hrnić.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovniku u petak je dala i intervju za vodeću TV postaju BBC News Channel povodom. Tom prilikom u razgovoru je istaknula kako Dubrovnik bilježi jako nizak broj zaraženih te da je naš grad i dalje sigurna destinacija u kojoj se pridržavamo svih epidemioloških mjera. Naglasila je važnost britanskog tržišta za Dubrovnik te kako smo se nadali da će nas se izuzeti iz novog karantenskog pravila kao što je bio slučaj s Njemačkom.

Ovim putem direktorica je pozvala Britance te izrazila nadu kako će, unatoč novim mjerama i pravilima, doći i posjetit Dubrovnik koji je i dalje jedna od najsigurnijih europskih destinacija.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović