Grad

FRANKOVIĆ ZA ITN ‘Dubrovnik je siguran. Vjerujem da će britanski gosti i dalje dolaziti’

FRANKOVIĆ ZA ITN 'Dubrovnik je siguran. Vjerujem da će britanski gosti i dalje dolaziti'

U još jednom intervjuu za britanske medije, ovaj put za ITN, koja priprema sadržaje za ITV i njihove programe Channel 4 i Channel 5, s publikom od oko 10 milijuna gledatelja dnevno, gradonačelnik Mato Franković ponovio je kako je Dubrovnik siguran i ima mali broj zaraženih koronavirusom.

Izvijestio je kako u gradu trenutačno boravi veliki broj britanskih turista za koje vjeruje kako će ipak ostati do kraja planiranog odmora, uz iznimku onih koji će se zbog povratka djece u škole u ovom slučaju vratiti ranije. Izrazio je također uvjerenje kako će britanski turisti i dalje, unatoč novim mjerama, birati Dubrovnik za svoju destinaciju za odmor.

Gradonačelnik je izrazio žaljenje što britanska Vlada nije usvojila prijedlog da se Hrvatska promatra kroz regije i izuzme Dubrovnik iz karantenskog pravila, kao što je to napravila Njemačka s obzirom na nizak broj oboljelih.

Podsjetimo, gradonačelnik Mato Franković je od jučer, od kada je Hrvatska stavljena na crvenu listu Velike Britanije, dao više izjava i intervjua za britanske medije, poput Sky Newsa, LBC radija, CNN Travel London, s osnovnom porukom kako je Dubrovnik za britanske turiste siguran.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist