Koronavirus u Hrvatskoj

PLENKOVIĆ: Diplomacija oko cjepiva, pomalo se pretvara u kidnapiranje

PLENKOVIĆ: Diplomacija oko cjepiva, pomalo se pretvara u kidnapiranje

Premijer Andrej Plenković održao je sastanak s ministrima i županima o podjeli sredstava iz Europske unije namjenjenima za potresom pogođena područja. Nakon sastanka premijer je izvijestio javnost o aktivnostima koje će pojedina ministarstva poduzeti.’

-Bio je to jedan vrlo konstruktivan i uspješan sastanak s vrlo jasnim hodogramom za dajnje aktivnosti – rekao je premijer Plenković.

Istaknuo je kako će svo dogovoreni natječaji krenuti već kroz ovaj i idući tjedan, smatra da ćemo potrošiti sva sredstva, ali i naglasio kako sve treba biti transparentno i po zakonu, piše Dnevnik.hr.

-Mi smo na sastanku prošlog tjedna dogovorili čvrst stav da se treba poštovati različita dinamika isporuke cjepiva. Sada se diplomacija oko cjepiva pomalo pretvara u kidnapiranje cijepiva. Određene zemlje plaćaju više nego što je dogovoreno. Mi još nismo išli prema drugim cjepivima osim prema onima oko kojih smo se već dogovorili – istaknuo je premijer.

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održan je sastanak Međuresorne radne skupine za praćenje provedbe bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, namijenjenih za financiranje obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

I noćas je na Baniji tlo podrhtavalo. Zabilježeno je nekoliko potresa, a najjači zabilježeni s epicentrom nedaleko od Petrinje bio je u 1 sat i 37 minuta od 3,4 stupnja po Richteru, objavila je u ponedjeljak Seizmološka služba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nakon potresa prijavljeno je 34.883 oštećenih stambenih objekata, a pregledano njih 21.228, na temelju ažuriranih ArcGIS podataka, na dan 25. siječnja, do osam sati.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist