Koronavirus u Hrvatskoj

Ovo je sporni sastanak zbog kojeg je županijski stožer poslan u samoizolaciju

Ovo je sporni sastanak zbog kojeg je županijski stožer poslan u samoizolaciju

Vrh županijskog stožera poslan je u samoizolaciju, informacija je koju smo saznali nešto prije 11 sati. Župan Nikola Dobroslaviću, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić i glasnogovornik Stožera Nikša Miletić sudjelovali su na sastanku s gospodarstvenicima.

Riječ je o sastanku koji se održao u srijedu 26. kolovoza, a na njemu su sudjelovali među ostalim predsjednik Udruge ugostitelja Ante Vlašić, predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Farčić te predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić.

Od toga nekoliko osoba koji su bili na sastanku, četvero je pozitivno, a svi su kontakt jedne osobe.

Kako doznajemo, pojedini sudionici sastanka našli su se na kavi poslije sastanka. Jedan od sudionika sastanka za DuList je istaknuo kako je dobio klasične simptome gripe što uključuje glavobolju, kostobolju i povišenu tempraturu.

Inače, dva dana kasnije se županijski je vrh održao sastanak s ravnateljima na sveučilišnom kampusu. S pojedinim ravnateljima smo se čuli te su istaknuli kako još nisu kontaktirani iz epidemiološke službe.

 

Foto: Županija

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist