DuList IN

OVO JE SJAJNO! Gruž pun megajahti, stigla i ‘Wheels’ vlasnika NASCAR-ovog tima Ricka Hendricka

OVO JE SJAJNO! Gruž pun megajahti, stigla i 'Wheels' vlasnika NASCAR-ovog tima Ricka Hendricka

Sjajno je vidjeti toliko megajahti u Gružu. Ove subote gruški je akvatorij primamljiv za šaroliko društvo. Navratio je tako bio i Abramovič sa svojom već svima dobro poznatom ‘Eclipse’. Stigao je tako lijepi 64 metra dugi putnički brod ‘Running on Waves’ koji plovi pod zastavom Malte, a u Gruž je doplovio iz Grčkog Pireja.

Na Batahovini se pak ‘skupilo’ zanimljivo ‘društvo’. Na njoj je još uvijek privezana luksuzna pomoćna jahta imena ‘Wayfinder’ izgrađena krajem 2020. godine. Pažnju plijeni svojim izgledom, a riječ je o katamaranu dugom 68 metara. Njena glavna funkcija je opremanje, održavanje i podrška vlasnikove glavne jahte. Ima helidrom, u hangaru je i helikopter, radionicu rezervnih dijelova, čamac za spašavanje…. I dok neki izvori navode kako je jahta u vlasništvu Billa Gatesa, drugi to opovrgavaju. Navodno je otkriveno tek kako je vlasnik jedan od najbolje rangiranih po bogatstvu prema popisu magazina Forbes. Tik do nje je i jahta ‘Wheels’ koja također plovi pod malteškom zastavom, a duga je 76 metara. Izgrađena je 2008., a u Gruž je stigla iz Tivta. Može primiti 12 gostiju u šest kabina, a tjedan uživanja na njoj košta 580 tisuća eura u ljetnoj sezoni. U vlasništvu je Ricka Hendricka, američkog poduzetnika i vlasnika NASCAR-ovog tima Hendrick Motorsports.
Na Batahovini pažnju plijeni i luksuzna jahta ‘My vanish’, duga 72 metra. 60 metara duga jahta ‘Arience’ prva joj je susjeda. Izgrađena je 2012., a tjedan dana boravka na njoj košta 595 tisuća eura. Jahta je u charteru, a njome je 2019. u Pulu uplovio princ Albert II od Monaca s obitelji.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović