DuList IN

[FOTO] Lopud okupio filmsku kremu

[FOTO] Lopud okupio filmsku kremu

Ponta Lopud festival službeno je otvoren u petak filmskom projekcijom filmskog hita ‘Hladni rat’ proslavljenog redatelja i Oskarovca Pawela Pawlikowskog. Riječ je o jednom od najnagrađivanijih uradaka 2019., a koji prati ljubavnu priču pijanista Wiktora i Zule tijekom 50-ih godina 20. stoljeća u Poljskoj. O samom filmu nekoliko misli s publikom podijelio je sam redatelj, a dobrodošlicu mnogobrojnoj publici zaželjeli su osnivači festivala Tilda Grossel Bogdanović i Mirsad Purivatra. Pred nama su, posjetili su, četiri dana ispunjena sedmom umjetnošću – gledanje filmova pod zvijezdama, kreativni susreti profesionalaca i zaljubljenika te gourmet iskustva i druženja u opuštenoj atmosferi ovog dubrovačkog otoka.

Svečanom otvorenju odazvala su brojna poznata imena iz filmskog i društvenog života – bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović, meksički redatelj Michel Franco, kazališni i filmski redatelj te gastrokritičar Radovan Marčić, glumica Dubrovkinja Nataša Dangubić, američko-hrvatska jazz pjevačica Thana Alexa sa suprugom Antoniom Sanchezom, majka poduzetnika Emila Tedeschija, Đurđa Tedeschi, ali i Małgosia Bela, bivši poljski top model, inače supruga Pawlikovskog. Pawel Pawlikovski, napomenimo, je na ovogodišnjem Ponta Lopud festivalu voditelj masterclassa tijekom kojeg redateljima i glumcima iz regije i svijeta dekonstruira svoje poznate filmove i pokazuje način rada na pripremi i realizaciji filma.

Sljedeća na redu projekcija je MOJE LJETO LJUBAVI ovog redatelja iz 2004. i to u subotu na La Baja Beach, RMH leisure & business Hotel Lafodia.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist