Zanimljivosti

Ovako je Festa sv. Vlaha proslavljena u New Yorku

Club Dubrovnik Inc. New York proslavio je svoju 72. obljetnicu uz gala humanitarnu večeru i tihu aukciju slika dubrovačkih slikara koju je vodila galeristkinja Jelena Pače Sentović, a sve u čast našem gradskom zaštitniku svetom Vlahu. Festanjuli su bili gospodin Željko Tomić, vlasnik restorana Dubrovnik u New Rochelu i mljetski zet Luis Rodriguez čija je supruga svima znana Ane Mjecka.

Svečana večera u prestižnom klubu New York Athletic počela je u 18 sati uz sviranje američke, hrvatske kao i himne svetoga Vlaha koju je uspješno izveo Srđan Gjivoje uz klapu Astoria. Među uzvanicima bio je i gradonačelnik Andro Vlahušić sa suprugom, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić te veleposlanik Republike Hrvatske pri UN-u Vladimir Drobnjak. Uz orkestar prisutne je zabavljala popularna pop zvijezda Tajči koja sada živi sa suprugom u SAD-u. Uz Tajči je nastupila i lokalna klapa Astorija sa Lliljanom Nikolovskom koja također živi u SAD-u. Uz buran pljesak nastupila su i djeca naših iseljenika u narodnim nošnjama dubrovačkog kraja koja su odbalala Linđo. Gala humanitarna večera i tiha aukcija slika dubrovačkih slikara, te aukcija veoma su dobro uspjeli te će Club Dubrovnik ovog ljeta u Gradu donirati prikupljena sredstva svojim starim i novim štićenicima. Za ovu prigodu klub je tiskao specijalno izdanje glasnika Libertas na 70 stranica kojeg su prisutni razgrabili u pet minuta.

Pročitajte još

‘AL MIRQAB’ OTVORILA SEZONU Nagrađivana jahta bivšeg katarskog premijera uplovila u Gruž

Dulist

PAROVI JURE KOD MATIČARA, MEĐU NJIMA I DUBROVČANI Ovo je najtraženiji datum za vjenčanje u 2022.

Dulist

VIDEO Dvadesetak sekundi videa dovoljno je za uhititi ljepotu Pasjače

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija