Kultura

Otkrijte žudnju u Teatru

Predstava „Žudnja“; engleske dramatičarke Sarah Kane odigrat će se ove subote u 20 sati u Kazalištu Marina Držića.

 
Redatelj je Goran Golovko, scenograf i kostimograf Marin Gozze, skladateljica Paola Dražić Zekić. Likove u intrigantnoj drami koju je 1998. napisala Sarah Kane, dramatičarka koja je počinila samoubojstvo u 28. godini života, glume Glorija Šoletić, Izmira Brautović, Edi Jertec i Slavko Juraga.
Sarah Kane je za vrijeme života u svoja djela utkala dah tadašnje Velike Britanije iz očiju mlade i nadasve kreativne osobe koja se bori s unutarnjim demonima. Njene složene misli su pretočene u sivu svakodnevicu i ulice izgažene čizmama Dr.Martens; a jezik kojim se služi je u skladu s tadašnjim događanjima koja su se zbivala u kulturi i umjetnosti – „Britpop“ u glazbi, te era „Trainspottinga“ na velikom filmskom platnu.
 
Na trenutke uznemirujuća i nejasna – „Žudnja“ je preslik unutrašnje rastrganosti autorice, a 4 lika imenovana samo slovima su sinonim za ono što je ona sama, te čime je bila okružena.
12. svibnja u 20 sati će se otkriti puno više od onog što je oku na prvi pogled vidljivo.
 

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija