Kultura

Knjige o povijesti Boke

Predstavljanje dviju knjiga o Boki Kotorskoj održat će se ove subote u 11 sati u prostoru dubrovačkog ureda  Hrvatske matice iseljenika.

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i Hrvatsko – građanskog društva Crne Gore iz Kotora, u  prigodi  blagdana sv. Leopolda upoznat ćemo se s knjigama „Slikom kroz prošlost“ ( Boka kotorska i Crnogorsko primorje na starim razglednicama od 1890-1940. godine) ,  autora Daria Musića  i Miroslava Ulčara , te „Pomorstvo Boke Kotorske na slikama Bazija Ivankovića“,  autora Željka Brguljana.

Knjige će  predstaviti prof. dr.sc. Milenko Pasinović, prof. Neven Staničić te autori. Također će se upriličiti izložba fotografija  autora Daria Musića, „Boka nekad i sada „. O izložbi će govoriti  mr. sc. Marija Mihaliček, a otvorit će je Maja Mozara, voditeljica ureda Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku.
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija