Županija

OSNOVANA ‘DUBROVAČKA TRAVERSA’ Predsjednik Luko Musladin, likvidatorica Marija Milković

U organizaciji Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Župe dubrovačke, Općine Dubrovačko primorje i Regionalne agencije DUNEA, u prostorijama Studentskog doma u Dubrovniku, održana je Osnivačka skupština nove Lokalne akcijske grupe (LAG) na području Dubrovačko neretvanske županije.

Na Skupštini je odlučeno da će ime novog LAG-a biti Dubrovačka traversa, te su izabrani Upravni i Nadzorni odbor Udruge. Sjedište novog LAG-a bit će na Grudi, u Konavlima. Predsjednikom je imenovan gospodarstvenik Luko Musladin s područja Grada Dubrovnika, a za likvidatora je izabrana Marija Milković iz Općine Konavle.

Skupštini su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave uz ostale predstavnike javnog sektora, te predstavnici civilnog i gospodarskog sektora koji su ujedno postali i članovi novog LAG-a. Skupštinu je vodio Perica Pušić, predstavnik Općine Konavle, a uvodnu riječ je imala Franica Miloš, predstavnica Regionalne agencije DUNEA.

Lokalna akcijska grupa (LAG) je lokalno partnerstvo privatnog, javnog i civilnog sektora. LAG-ovi su originalan i važan dio LEADER pristupa. Zadatak im je izrada lokalnih razvojnih strategija te usmjeravanje i praćenje njihove provedbe. LEADER pristup je inicijativa koju je 1990. započela Europska komisija kako bi se poboljšao razvojni potencijal ruralnih područja. Načela LEADER pristupa su: pristup odozdo prema gore, pristup temeljen na osobitostima područja, uspostavljanje lokalnog partnerstva, integrirana i višesektorska LRS, umrežavanje, inovativnost i suradnja. LAG-ovi u Republici Hrvatskoj u financijskoj perspektivi 2014 – 2020 obuhvaćaju oko 2,5 milijuna stanovnika (57% stanovništva RH) i pokrivaju 90% ukupne površine RH.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija