Grad

ORIGINALNA PROMOCIJA Video razglednica iz Dubrovnika s temom Igre prijestolja

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom nastavlja skretati pozornost emitivnih tržišta na naš Grad s nizom promotivnih videa, kroz priče i zanimljivosti ovog puta povezane s lokacijama kultne serije Igra prijestolja. Tako će danas, 14. kolovoza u 18 sati, putem društvenih mreža TZGD-a i Hrvatske turističke zajednice biti prikazana druga po redu video razglednica iz Dubrovnika.

-Za sve one koji možda još uvijek misle da je Dubrovnik samo kulisa nekog filmskog seta javljamo se s nekih od zanimljivih dubrovačkih lokacija koje su mnogima, ne samo ovoj kultnoj seriji, bile inspiracija. Pričamo o dubrovačkom ambijentalnom konceptu  koji gradske pozornice, trgove, ulice i skrivene đardine koristi već sedam desetljeća kroz Dubrovačke ljetne igre za svoje dramske i glazbene izvedbe. Kad spominjemo Igru prijestolja ističemo kako nije prvi put da jedinstvenost arhitekture Dubrovnika i sjaj njegovog kamena postaju pozornica i okosnica neke predstave, dijelom  filmskog seta, serije, nekog važnog događanja. Bez obzira na neke prilagodbe u tom kontekstu Dubrovnik nakon spuštanja svih zavjesa i gašenja kamera,  poslije svih svojih uloga opet postaje i ostaje svoj, a to je Grad iz kojeg odlaze da bi mu se ponovno vratili – ističu iz Turističke zajednice.

-TZ grada Dubrovnika intenzivno radi na promociji, a ovakva vrsta emitiranja video razglednica kojima prikazujemo ljepote našeg grada pokazala se vrlo originalnim i uspješnim načinom za promociju, s obzirom na rezultate prethodnog videa s kojim smo započeli ovaj serijal, čija je tema bila ‘Uredba o prvoj karanteni’ – navodi direktorica TZGD, Ana Hrnić.

Iz TZ-a podsjećaju kako se najpoznatija HBO produkcija i najgledanija serija Igra prijestolja, snimala u Dubrovniku od 2011. do 2018. godine, od 2. do posljednje, 8. sezone. Osim glumaca koji su u to vrijeme iskazivali oduševljenje gradom, serija je privukla veliki broj gostiju u naš grad te potvrdila atraktivnost Dubrovnika kao lokacije za filmska snimanja.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ‘U novom azilu za životinje dobrodošle su sestre Sambrailo i svi koji žele volontirati’

Dulist

‘POTPUNO BESPLATNI’ Libertasu stigli novi niskopodni autobusi, uskoro će ih nabaviti još 23

Dulist

PREDANA DOKUMENTACIJA ZA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Pogledajte kako će izgledati azil za životinje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija