Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Zakupcima poslovnih prostora i javnih površina u kolovozu Grad pružio pomoć od dodatnih 3 milijuna kuna

Grad Dubrovnik je zakupcima poslovnih prostora u svome vlasništvu i zakupcima javnih površina ispostavio račune za mjesec kolovoz. Ukupni obračunati iznos za poslovne prostore za tekući mjesec tako iznosi 714.330,21 kunu, dok je u ime najma javnih površina fakturirano 234.960,11 kuna. Iznos zakupnina obračunat je na 23 posto ugovorenih iznosa, odnosno isti je umanjen za 77 posto, a odnosi se na one subjekte koji sukladno donesenim aktima ostvaruju pravo na popust. Ukupni umanjeni iznos za
poslovne prostore u kolovozu doseže 2.064.269,78 kuna, dok umanjenje najma javnih površina iznosi 766.778,92 kuna. Podsjetimo, korisnicima poslov¬nih prostora i javnih površina na ovaj način u kolovozu je oproštena naplata od skoro tri milijuna kuna i nadograđuje se na prošlomjesečni iznos od gotovo četiri milijuna kuna kroz umanjenje fakturiranih usluga. Od prava na smanjenje zakupnine poslovnih prostora izuzete su trgovine mještovitom prehrambenom robom, ljekarne, tele operateri i državna tijela.

Grad Dubrovnik pomogao zakupcima poslovnih prostora i javnih površina u mjesecu kolovozu s iznosom od dodatnih 3 milijuna kuna.

blank
cof

Za prvih 7 mjeseci isplaćeno 1,8 milijuna kuna dara za novorođeno dijete

Grad Dubrovnik u sklopu mjera socijalnog programa i demografskih mjera, za srpanj ove godine roditeljima isplaćuje dar za novorođeno dijete u ukupnom iznosu od 114.500, 00 kuna. Od početka godine, za prvih šest mjeseci, već je isplaćeno 1.699.900,00 kuna roditeljima novorođenčadi. Temeljem Odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete jednokratne potpore za prvo novorođeno dijete u obitelji iznose 2.500,00 kuna, za drugo dijete 3.500,00 kuna te za treće 5.000,00 kuna. Treba napomenuti kako je Grad Dubrovnik na ime stalne godišnje pomoći za 2020. godinu roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete dosada isplatio ukupno 590.400,00 kuna, a krajem godine planirana je još jedna isplata.

blank

Završeno parkiralište s kružnim tokom u Mokošici kapaciteta 72 mjesta

Završena je izgradnja parkirališta kapaciteta 72 mjesta na lokaciji južno od zgrada HRVIu Novoj Mokošici. Riječ je o parkiralištu smještenom sjeverno od Osnovne škole Mokošica na površini od 2500 metara kvadratnih, a projekt je obuhvatio i rekonstrukciju ‘T’ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od izvora u kružni tok s četiri privoza čime je omogućen spoj novog parkirališta na prometnu mrežu, ali je i povećana prometna sigurnost svih sudionika. Od ukupna 72 parkirna mjesta, četiri mjesta predviđena su za osobe smjanjenje pokretljivosti. Vozna površina i parkirališne površine za osobe smanjene pokretljivosti izvedene su kao asfaltne dok su površine ostalih parkirališnih mjesta popločane šupljim betonskim opločnicima. Ukupna cijena svih izvedenih radova s nadzorom iznosi 5.511.743,00 kuna.

blank

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 12. kolovoza 2020.

Pročitajte još

VRATIO SE NOĆNI, LJETNI ŠUŠUR Tri tisuće ljudi trenutno je u điru Stradunom

Dulist

VIDEO/Ana Rucner i Marko Duvnjak prekrasnim notama ‘pozdravili’ prvi ljetni zalazak

Dulist

Brončani judaši na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija