Županija

Općina Župa Dubrovačka skrbi za svoje umirovljenike

Općina Župa Dubrovačka skrbi za svoje umirovljenike

Općina Župa dubrovačka, kao jedna od malobrojnih Općina provodi Županijski međunarodni standard tijekom čitave 2020. godine i tako već 10 godina, a u svrhu poboljšanja kvalitete života umirovljenika osiguravajući stalnu novčanu naknadu umirovljenicima. Za tu svrhu Općina Župa je u ovoj godini izdvojila sredstva u iznosu od 403.800,00 kuna u sklopu kojih su i sredstva od Županije dubrovačka-neretvanske.
Općine koje ne provode umirovljenički standard u prosincu isplate umirovljenicima naknadu od Županije u iznosu od 800,00 kuna, a Općina Župa dubrovačka tijekom čitave godine iznos od Županije uvećan s iznosima od Općine uplaćiva u vidu stalnih novčanih pomoći koje se isplaćuju svaka tri mjeseca. U prosincu je izvršena uplata za posljednji kvartal za 225 umirovljenika.
Zbog učestalih poziva umirovljenika, a nakon objave Županije o uplaćenim sredstvima još jedanput pojašnjavaju Županija izdvaja 800,00 kuna za osobe s mirovinom do 1.500,00. Općina Župa tijekom čitave godine provodi program i osobama s mirovinom do 1.500, 00 kuna uplati iznos od 1.800,00 kuna godišnje u kojih je uračunato tih 800,00 kuna. Općina dodatno obuhvaća širi opseg umirovljenika pa tako sobama do 1.800 kuna mirovine isplati 1.200, 00 kuna u godini, a onima bez ikavih primanja uplati 2.400,00 kuna vlastitih sredstava iz čega je razvidno da se umirovljenički standard u Župi provodi već dugi niz godina na zavidnoj razini u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist