Županija

Općina Župa Dubrovačka skrbi za svoje umirovljenike

Općina Župa dubrovačka, kao jedna od malobrojnih Općina provodi Županijski međunarodni standard tijekom čitave 2020. godine i tako već 10 godina, a u svrhu poboljšanja kvalitete života umirovljenika osiguravajući stalnu novčanu naknadu umirovljenicima. Za tu svrhu Općina Župa je u ovoj godini izdvojila sredstva u iznosu od 403.800,00 kuna u sklopu kojih su i sredstva od Županije dubrovačka-neretvanske.
Općine koje ne provode umirovljenički standard u prosincu isplate umirovljenicima naknadu od Županije u iznosu od 800,00 kuna, a Općina Župa dubrovačka tijekom čitave godine iznos od Županije uvećan s iznosima od Općine uplaćiva u vidu stalnih novčanih pomoći koje se isplaćuju svaka tri mjeseca. U prosincu je izvršena uplata za posljednji kvartal za 225 umirovljenika.
Zbog učestalih poziva umirovljenika, a nakon objave Županije o uplaćenim sredstvima još jedanput pojašnjavaju Županija izdvaja 800,00 kuna za osobe s mirovinom do 1.500,00. Općina Župa tijekom čitave godine provodi program i osobama s mirovinom do 1.500, 00 kuna uplati iznos od 1.800,00 kuna godišnje u kojih je uračunato tih 800,00 kuna. Općina dodatno obuhvaća širi opseg umirovljenika pa tako sobama do 1.800 kuna mirovine isplati 1.200, 00 kuna u godini, a onima bez ikavih primanja uplati 2.400,00 kuna vlastitih sredstava iz čega je razvidno da se umirovljenički standard u Župi provodi već dugi niz godina na zavidnoj razini u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave.

Pročitajte još

Imate paušalni obrt? Ova će vas besplatna radionica zanimati

Dulist

DOBRE VIJESTI Županija i danas bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Hrvatskoj ih samo 18

Dulist

BEZ LISTE ČEKANJA U župski vrtić upisana sva prijavljena djeca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija