Županija

Traže se koncesionari za Banje i Sveti Jakov, ali i za dvije hotelske plaže

Traže se koncesionari za Banje i Sveti Jakov, ali i za dvije hotelske plaže

Vijećnici Županijske skupštine na sjednici u petak, 18. prosinca trebali bi donijeti nekoliko odluka o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje. Među odlukama je i davanje koncesije za dvije popularne plaže – Banje i Sveti Jakov.
Kako se navodi u odluci za obje koncesije, odabrani najpovoljniji ponuditelj nema pravo zagrađivanja, ograđivanja niti zabrane pristupa na koncesionirano područje, niti postavljati bilo kakve prepreke na niti jednom dijelu područja, osim što je isto ovlašten gospodarski koristiti prema svojim planovima razvoja. Obje se koncesije daju na razdoblje od 10 godina. Za Banje početni iznos stalnog dijela godišnje naknade za koncesiju iznosi 224 tisuće kuna, a samim Ugovorom o koncesiji zaštitit će se, navodi se u odluci, predmetna naknada od inflatornih kretanja. Početni iznos promjenjivog dijela godišnje naknade iznosi 3 posto prihoda od obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području iskazan u apsolutnom iznosu.
Za plažu u Svetom Jakovu, početni iznos stalnog dijela godišnje naknade za koncesiju, iznosi 177 tisuća kuna, dok je početni iznos promjenjivog dijela također 3 posto prihoda.

Uz navedene plaže, koncesija se daje i za uređenu obalu ispred hotela Dubrovnik Palace i More, u svrhu obavljanja turističko-ugostiteljskih djelatnosti.
I u ovim se odlukama navodi kako odabrani najpovoljniji ponuditelj nema pravo zagrađivanja, ograđivanja niti zabrane pristupa na koncesionirano područje, niti postavljati bilo kakve prepreke na niti jednom dijelu područja, osim što je isto ovlašten gospodarski koristiti prema svojim planovima razvoja. Uz to, odabrani najpovoljniji ponuditelj ovlašten je koristiti koncesionirano područje u skladu sa svojim gospodarskim vizijama, međutim ni u kom slučaju na niti jednom dijelu koncesioniranog područja, oprema (ležaljke, suncobrani i sl.) ne smiju se postavljati u prostoru dva metra horizontalno od linije srednjeviševisoke vode.
Početni iznos stalnog dijela godišnje naknade za koncesiju na pomorskom dobru ispred Hotela Dubrovnik Palace iznosi 398 tisuća kuna, pri čemu je promjenjivi iznos također 3 posto prihoda, a za Hotel More početni iznos stalne naknade je 80 tisuća kuna plus tri posto prihoda.
Vijećnici bi trebali donijeti i odluku o namjeri davanja koncesije za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra gradske’ plaže u Cavtatu. Početni iznos stalnog dijela godišnje naknade za koncesiju iznosi 80 tisuća kuna, a promjenjivi dio je tri posto prihoda.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist