Županija

OPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA Odobrene stipendije učenicima i studentima

OPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA Odobrene stipendije učenicima i studentima

Po prijedlogu Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, odobrio je liste stipendista Općine Župa dubrovačka po različitim kategorijama. Liste su objavljene na službenim stranicama Općine kao i na oglasnoj ploči.

Stipendije su odobrene u kategoriji uspješnosti, deficitarnih zanimanja i stradalnika Domovinskog rata.
Kao i svake godine, OTP banka priključila se natječaju u kategoriji temeljenoj na imovinskom cenzusu obitelji donacijom u iznosu od 70.000 kuna.

Zaklada Antuna Miloslavića pok. Luka Postranje već sedmu godinu za redom priključuje se programu stipendiranja Općine Župa dubrovačka te je svojom donacijom od 76.000,00 kuna obuhvatila redoslijedom po prosjeku 2 najbolja učenika koja su bila ispod crte općinske liste, 3 najbolja studenta prve godine, te 5 najboljih studenta sa viših godina koji su bili ispod crte.

Potpisivanje ugovora upriličit će se u vijećnici Općine na trećem katu u četvrtak 22. prosinca s početkom u 10 sati. Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendija će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena 4 mjeseca, od rujna do prosinca i ta isplata bit će izvršena u kunama, dok će se od 1. siječnja vršiti redovna isplata u eurima.

Stipendija za učenike iznosi 400,00 kuna/ 53,093 eura mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600,00 kn/ 79,639 eura, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 800,00 kuna/ 106,185 eura.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist