Županija

[FOTOGALERIJA] Zavirite u sportsku dvoranu OŠ Gruda, potpuno je opremljena!

[FOTOGALERIJA] Zavirite u sportsku dvoranu OŠ Gruda, potpuno je opremljena!

Na Grudi su danas predstavnici Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Konavle obilježili završetak opremanja sportske dvorane Osnovne škole Gruda.

Naime, Ministarstvo turizma i sporta, sukladno provedenom Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava. Za projekt „Opremanja sportske dvorane Osnovne škole Gruda“ odobrena su sredstva sufinanciranja u iznosu od 299. 614,93 kune. Zajedno sa 247 tisuća kuna sredstava Dubrovačko-neretvanske županije za ovaj je projekt osigurano gotovo 550.000,00 kuna.

Projektom je omogućeno pregrađivanje trodijelne sportske dvorane kako bi se istodobno mogla održavati nastava za više razreda ili pak treninzi sportskih klubova. Opremljena je i glavna radna gimnastička zona, kardio zona te zona za grupno i individualno vježbanje. Nadalje, nabavljena je i sportska oprema za potrebe održavanja svih vrsta treninga i natjecanja svih vrsta sportova zastupljenih u Općini Konavle, a koji svoje treninge mogu izvoditi u sportskoj dvorani (judo, rukomet, stolni tenis, odbojka, nogomet, košarka, futsal).

Projektom su maksimalno iskorištene sve mogućnosti sportske dvorane kako za školske potrebe, tako i za individualne treninge, rekreaciju mladih i starijih osoba te su se izjednačili uvjeti stanovinka lokacijski izdvojene općine na krajnjem jugu Hrvatske s uvjetima provođenja sportskih aktivnosti i natjecanja u ostalim prometno boljim povezanim lokacijama na području naše zemlje.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist