Županija

Općina Konavle će osigurati prijevoz prikupljene pomoći za Sisak i Petrinju

Općina Konavle će na kraju prikupljanja pomoći za Sisak i Petrinju kroz više akcija diljem Konavala organizirati cjelokupan prijevoz konzerviranih namirnica i higijenskih potrepština do Petrinje i Siska, izjavio je načelnik Općine Božo Lasić.

Već je ranije uputio apel svima koji su se velikodušno javili spremni pomoći te ih zamolio za strpljenje.

– Moramo izbjeći nepotrebne gužve koje bi nadležnim službama mogle čak i otežati umjesto da olakšaju. Zaista sam ponosan na sve vas zbog dobrih namjera, zato vas molim da ne idete nigdje na svoju ruku –  napisao je načelnik Lasić.

Naglasio je kako pozdravlja sve inicijative za prikupljanje konzervirane hrane i higijenskih potrepština koje spontano nastaju kroz više različitih kanala u više konavoskih mjesta, a istaknuo je kako će Općina Konavle na kraju prikupljanja pomoći organizirati cjelokupan prijevoz namirnica i potrepština do Petrinje i Siska. Iz Općine napominju kako prikupljanje odjeće trenutno nije potrebno, a eventualno se mogu donirati deke i pokrivači. U tom smislu mole se svi organizatori takvih akcija da se jave e-mailom na info@opcinakonavle.hr kako bi se dogovorili detalji oko preuzimanja prikupljene pomoći.

Načelnik je pozvao i sve Konavljane koji imaju ključeve Domova kulture kroz konavoska sela da iste učine dostupnima za takve akcije.

Inače, prema informacijama iz Službe civilne zaštite Dubrovnik, sve pravne i fizičke osobe koje žele pomoći potresom pogođenim područjima, ponudu pomoći i kontakt mogu dostaviti na e-mail adresu potres.petrinja@mup.hr ili e-mail adresu Službe civilne zaštite Dubrovnik dubrovnik112@civilna-zastita.hr.

Foto: Vlada RH

Pročitajte još

ŽUPAN IZRAZIO SUĆUT ‘O Željku Kulišiću će još dugo govoriti njegov rad, a on ostaje živjeti u srcima obitelji, prijatelja i kolega’

Dulist

Prijavite se na radionice na temu ekološke poljoprivrede

Dulist

Kako umanjiti posljedice poplava na području doline Neretve?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija