Županija

Općina Konavle će osigurati prijevoz prikupljene pomoći za Sisak i Petrinju

Općina Konavle će osigurati prijevoz prikupljene pomoći za Sisak i Petrinju

Općina Konavle će na kraju prikupljanja pomoći za Sisak i Petrinju kroz više akcija diljem Konavala organizirati cjelokupan prijevoz konzerviranih namirnica i higijenskih potrepština do Petrinje i Siska, izjavio je načelnik Općine Božo Lasić.

Već je ranije uputio apel svima koji su se velikodušno javili spremni pomoći te ih zamolio za strpljenje.

– Moramo izbjeći nepotrebne gužve koje bi nadležnim službama mogle čak i otežati umjesto da olakšaju. Zaista sam ponosan na sve vas zbog dobrih namjera, zato vas molim da ne idete nigdje na svoju ruku –  napisao je načelnik Lasić.

Naglasio je kako pozdravlja sve inicijative za prikupljanje konzervirane hrane i higijenskih potrepština koje spontano nastaju kroz više različitih kanala u više konavoskih mjesta, a istaknuo je kako će Općina Konavle na kraju prikupljanja pomoći organizirati cjelokupan prijevoz namirnica i potrepština do Petrinje i Siska. Iz Općine napominju kako prikupljanje odjeće trenutno nije potrebno, a eventualno se mogu donirati deke i pokrivači. U tom smislu mole se svi organizatori takvih akcija da se jave e-mailom na info@opcinakonavle.hr kako bi se dogovorili detalji oko preuzimanja prikupljene pomoći.

Načelnik je pozvao i sve Konavljane koji imaju ključeve Domova kulture kroz konavoska sela da iste učine dostupnima za takve akcije.

Inače, prema informacijama iz Službe civilne zaštite Dubrovnik, sve pravne i fizičke osobe koje žele pomoći potresom pogođenim područjima, ponudu pomoći i kontakt mogu dostaviti na e-mail adresu potres.petrinja@mup.hr ili e-mail adresu Službe civilne zaštite Dubrovnik dubrovnik112@civilna-zastita.hr.

Foto: Vlada RH

Pročitajte još

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist