Županija

Župa dubrovačka osigurat će 150 tisuća kuna za pomoć stradalima u Petrinji

I Općina Župa dubrovačka uključila se u pomoć za Petrinju koja je stradala od potresa, a načelnik Silvio Nardelli s vijećnicima je odlučio rebalansom proračuna osigurati 150 tisuća kuna za pomoć stradalima.

-Još od jučer u kontaktu smo sa županom Sisačko-moslavačke županije i gradonačelnikom grada Gline i situacija nije dobra, samo na području Gline stradalo je preko 90 posto kuća. Nama je nažalost još od rata poznat osjećaj gubljenja vlastitog doma te zaista suosjećamo sa svim ljudima koji su izgubili krov nad glavom. Sinoć sam kontaktirao sve vijećnike Općinskog vijeća te ćemo već danas elektronskom sjednicom kroz rebalans proračuna za početak osigurati 150.000,00 kn za pomoć stradalim područjima, a u dogovoru sa županom Sisačko-moslavačke Županije uplatit ćemo ga preko županije obzirom da je pomoć potrebna i na području Gline, Petrinje i Siska – istaknuo je načelnik Nardelli.

Kompletan DVD Župa dubrovačka stavio se na raspolaganje županijskom zapovjedniku, Stjepanu Simoviću za sve aktivnosti koje se ocijene potrebnim.

-Moram zahvaliti i poduzetnicima, Vicku Kristoviću – Ban promet, Ivici Kisiću – Obrt Car,  Miroslavu Biondiću,  Nikši Mandunu i Luku Miloslaviću koji su se već jučer stavili na raspolaganje zajedno sa svojom mehanizacijom i vozilima te izrazili spremnost odlaska na stradala područja kako bi pomogli u raščišćavanju bez ikakve naknade. Zahvaljujem i svim ostalima koju su zvali i ponudili pomoć kao i svim udrugama i volonterima koji su počeli s prikupljanjem pomoći za stradala područja. U tu svrhu smo u dogovoru s ravnateljem Osnovne škole osigurali mjesto prihvata u zgradi stare škole na Kantulama, a Općina će svakako pomoći organizirati prijevouz prikupljenih potrepština do Gline, Petrinje i Siska, svakako u dogovoru s stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije – naglasio je Nardelli.

Akcije prikupljanja potrepština organizirane su na više mjesta, volonteri u staroj školi, Nogometni klub Župa dubrovačka u svojim prostorima u Čibači, Dječji vrtić, Mjesni odbor Donji Brgat u domu na Donjem Brgatu, udruga Plat u Platu, mladež HDZ-a također u staroj školi na Kantulama.

-Općina podržava akcije na svim lokacijama i svakako stojimo na raspolaganju za sve organizacijske potrebe te naravno prijevoz. Sukladno današnjim saznanjima i uputama stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije zbog velikih količina već pristigle pomoći i nemogućnosti skladištenja iste, prijevoz prikupljenih potrepština osigurati ćemo u prvim danima sljedeće godine, sve prema dogovoru sa službama na terenu – zaključio je načelnik Nardelli.

Pročitajte još

U županiji nabavljaju dodatnu opremu za intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora

Dulist

Izmijenjena trasa Libertasovog autobusa u Moluntu zbog izvođenja radova

Dulist

ZBOG ŽALBE Zaustavljen i drugi natječaj za Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija