Aktualno

Upute za donacije i pomoć pogođenima potresom u Petrinji i Sisku

Upute za donacije i pomoć pogođenima potresom u Petrinji i Sisku

Cijela Hrvatska pokazala je veliko srce te se ujedinila za pomoć području stradalom u potresu, Petrinji, Sisku I okolici. Ljudi nude smještaj osobama koje su ostale bez krova nad glavom, a mnogi se pitaju kako još pomoći. Caritas Dubrovačke biskupije stoga je objavio kako se svi oni koji žele pomoći, trebaju javiti na e-mail adresu Stožera Dubrovačko-neretvanske županije: stozer@dnz.hr s podacima koju vrstu pomoći ste spremni pružiti, odnosno je li riječ o volontiranju na licu mjesta, pomoći u mehanizaciji ili o nečemu trećem, što treba I navesti.
-Dragi sugrađani, zahvalni smo što ponovno pokazujete veliko srce i što nam se javljate vezano uz pomoć Petrinji, Sisku i okolici, pogođenima današnjim potresom. Hvala od srca, ujedinimo se u molitvi, mislima i riječima podrške, ljubavi i blizine! – navodi Caritas.

Novčana pomoć putem Hrvatskog Caritasa stradalima na potresom pogođenom području može se uplatiti na: Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12a, Zagreb, kod PBZ (Privredna banka Zagreb); IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 12-20. Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X. Donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (6,25kn, PDV uključen).

I Hrvatski Crveni križ objavio je broj računa za sve one koji žele pomoći stanovništvu stradalom u razornom potresu. Donacije mogu uplatiti na sljedeći račun: Banka: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR6923400091511555516, Poziv na broj: 770. Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X.

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr, a građani se mogu obratiti u najbliže društvo Crvenog križa. Sadržaje prehrambenih i higijenskih paketa možete pogledati ovdje.
Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik donacije materijalne humanitarne pomoći prema listi HCK prikupljat će u Sportskoj dvorani u Gospinom polju od sutra 30. prosinca 2020. od 10 do 18 sati.

Foto: Vlada RH

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist