Peškafondo

Olgin govor

Olgin govor

Gospođe i gospari, dragi predsjedniče Vlade, prvi podpredsjedniče i ostali potpredsjednici, ministri…

Eto i ja sam dobila tu čast otvoriti Ljetne Igre. Moram Vam otkriti kako sam o tome sanjala čitav život, i evo nizom za neke nesretnih okolnosti stojim tu pred Vama. Znate ja sam Vam predsjednica Gradskog vijeća, koju ste zbog nemarnog protokola prošlih godina mogli vidjeti u pozadini ove tribine ali ove godine je prvi put u povijesti Grada i Igara da gradonačelnik ili gradonačelnica ne otvaraju Igre. Što bi ono rekli neki  moraju u Split, a meni svanulo.

I evo tu sam, i imala sam dovoljno vremena pripremiti se. Znate, čitala sam govore bivših čelnih ljudi Grada, i ono što se dade zaključiti je da se u ovom govoru moram malo i pohvaliti.

Pa eto, zahvaljujući providnošću našeg Parca Sv. Vlaha, moji dragi prijatelji i stranački kolege, dolazite u Grad na čijem je čelu opstala Kukuriku koalicija. Znajte, nije bilo lako, ili bolje rečeno bilo je teško, ali eto ja, ja sam dala sve od sebe. Bilo je trenutaka kad su zahtjevi pojedinaca bili veći od mogućnosti, ali uspjela sam se nekako snaći, dogovoriti i nagoditi. I neću sada o imenima, jer nije primjereno na ovom mjestu bilo koga poimenice isticati, a ionako sve znate.

Kako ste došli u ovaj Grad slobode i otvorenosti, tako se i ja moram otvoreno pohvaliti kako je naša koalicija, bez obzira na sva spoticanja, realizirala puno toga. Znate, nije u ovakvom sastavu lako raditi, naš osebuji gradonačelnik poteže na svoju stranu, koalicijski partner Vićan želi provesti svoje zamisli, Niko Šalja se previše uzjogunio, a Tatjanu ne želim ni spominjati. Nego htjela sam vam reći kako smo ipak uspjeli, u cijeloj toj zbirci osebujnih likova, izgraditi dva gumna, tri virtualna tunela, jedan prozračni most, a Tvornica Ideja je baš pravi inkubator i pokretač Grada.

Sad ću se osvrnuti malo i na nadolazeće izbore. I znam da ste rekli, Predsjedniče, da ćemo o imenima kandidata tek u rujnu, ali gledajte, najbolje bi bilo da Vam ja rećem svoju ideju sad, a vi onda imate dovoljno vremena o tome razmisliti i odlučiti. Meni d Vas nije baš tako lako doći, ko nekima.

Dakle, onaj Šalja ništa ne valja. On se ponaša, baš, k'o da nije iz SDP-a, a svi znate kako nas esdepeovce krasi poslušnost i dosljednost. Tatjana, a što će ona, njoj je dobro i u Saboru. Da ste mene stavili umjesto nje na listu za Sabor, ja bi bila puno efikasnija. Vjerujte, ali eto niste, pa baš zato mislim da ona nije adekvatan kandidat za voditi Grad. To neko zazivanje izvanstranačkih kandidata, pa zaboga, pa ljudi, ne bi Vi pored nas živih, za gradonačelnika odabrali nekoga drugoga. Znate, to ne bi bilo nimalo fer, a ni pošteno. Pa ne borim se ja za đabe da moj Božo, i moj Dumančića i moj Mujica sjede po svim silnim Nadzornim odborima i Upravnim vjećima. I bez obzira na spomenute koalicijske kalkulacije mi smo zadovoljni. Nego, što sam Vam ono htjela reći. Ako sve dobro prođe sa suđenjem, znate onim za Aferu Šipan, najbolje bi bilo opet da podržimo Andra. S njim sam se već dogovorila da bi ja bila njegova zamjenica. Drugog ćemo lako pronaći. Može i Božo.

Evo, baš sam Vam otvorila dušu, emotivno je ovo sve. Ipak sam ovo sanjala cijeli život, eto pa me malo ponijelo.
Nego da ne duljim, proglašavam i ove, čekajte, čekajte neka pogledam na Internetu koje su…

P.S.  Priča se po Gradu da je Olga govor danima pripremala, ma joj je Andro malo poremetio planove.
Igre su otvorene. 

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović