Peškafondo

Dube (opet) “muti” s Perom?

Dube (opet) "muti" s Perom?

Predsjednici Gradskog vijeća Muratti, pa tako i cijeloj vladajućoj koaliciji, ništa se posebno nije dogodilo kada su se iz klupa digli hadezeovci, i srušili vijeće. Znali su to oni i ranije.

Jednostavno, nije bilo dostatno ruku za izglasavati i usvajati točke dnevnog reda. Ma da, pukla je 'ljubav', a koalicija se trese k'o nikad dosad.

Prvo je naravno krenulo s Perom V. Namusio se, pa odlučio bojkotirati Vijeće. I to ne sam. Kako se baš žestoko naljutio zabranio je pojavljivanje svojih nezavisnih na Vijeću, pa tako niti Lepeš Matić, ali ni Cikatić nisu smjeli tog dana gorljivo braniti svoju listu u Vijećnici.

Spekuliralo se da je Peru V. okidač bio Šalja i njegovo 'pljuvanje' po stupu koalicije u medijima, drugi su pak razlog našli u groblju na Dubcu, točnije zemljištu koje nije na Peru, a bilo što drugo se ne može dokazati. Uostalom, on je jedan pravno potkovani čovjek i teško da bi se upuštao u tamo neke makinacije s vrijednim zemljištima. Još ih stavljat na nečije ime, a da mu nisu svojta. Ne bi taj to nikad dopustio, čak ni promislio. Ipak, oni dobro upućeni će reći da nije u pitanju ni jedno ni drugo već… Dube.

Uf, znam… mnoge sam sad šokirala, u nevjerici ste. Pa ne bi ona više s njime nikad. Nakon svih nesretnih godina što su bili u koaliciji i muke za riješit ga se, pa prislušnih uređaja ilitiga bubica, pa optužbi, pa nadimaka (a jedan je bio baš živopisan), koji bi je vrag mogao natjerati da se opet 'uhvati u kolo' s s tim čovjekom. Ma nije ona tak'a.

Možda, ali kad pogledate s druge strane da trenutno i Pero V. i Dube imaju zajedničkog 'neprijatelja' i debeli razlog za poniziti ovo gradsko vijeće i napudrati nos vladajućoj koaliciji, priča dobiva skroz drugi ton, i 'prevrat' može bit posve logičan. Naravno da i njeni i njegovi fanovi mogu reći da je to skroz nerealno i ludo, sad, u ovom trenutku nepunih 10 mjeseci prije novih izbora, ali strast je strast, a vlast je vlast, i tu barem ne bi trebalo imati nedoumica.

Deset mjeseci sasvim je dovoljno vremena za presložiti snage i preokrenuti koaliciju. I ne mora Pero V. javno stati uz Dubu, ili Dube uz Pera V., ne daj Bože. Onako nekako prirodno naklonjen može biti bivši član hadezea, gospar ginekolog. Ne treba čak ništa ni potpisati, dovoljno je da u datom trenutku podigne ruku, i eto ti belaja. Dube ima 13 i Muratti pada. Taman za napraviti dobru uvertiru pred izbore, jer iz uzvišene fotelje sve izgleda nekako ljepše, a i bolje te vide.

Nego, bliži nam se deseti i dan od otvaranja Igara. A ovaj će bit baš nekako revijalan. I ne samo zbog otvaranja 63-ih po redu, nego što se baš tad nastavlja suđenje u 'Aferi Šipan'. A u Split putuje i Andro. Neće mu bit lako. Ma stići će on na vrijeme da ih otvori, nego svejedno neće bit nimalo lijepo onima što budu glumili domaćine u cjelodnevnom protokolu jer teško će izbjeći odgovor na pitanje: A, gdje je gradonačelnik Dubrovnika?

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović