Peškafondo

Just Dubrovnik

Just Dubrovnik

Snervali mi se esdepeovci nakon prošlog broja. I svi mi imaju nešto za objasnit'. Uopće mi nisu jasni.

Olga kuka, Mujica se pravda. Nekako mi ih je na kraju i žao, jer nakon svih žalopojki, prebacivanja odgovornosti, i pokušaja da mi dokažu kako su oni pravi i pošteni, sveukupan je dojam sasvim drugačiji, oni pucaju po šavovima. Samljela ih vlast. Samljeli ih protokoli, pa silni objedi, pa brzinske dijete, pa jo-jo efekt, pa počela kosa pucat od prekomjernog friziranja…  

A čemu sve to? A da ne spominjem što i kad spavaju, sanjaju Andra i Pera V. (najgore je kad su u kombinaciji u istom snu, tada je to prava noćna mora), i boje se da ovaj prvi (Andro) ne napravi još kakav gaf, a ovaj drugi (Pero V.) da ne traži još kakav ustupak. I eto ti novih problema, jer i ovako su do grla zavaljeni. A, ne smiju se mrdnut. Ne sad i ne još. Moraju čekat i mrcvarit se u mukama do rujna. Pa će onda odlučit ono, što im namignu iz Centrale.

Nego, ni hadezovci se nisu nešto proslavili. Pokušali su u ponedjeljak napraviti desant na Veliki škoj, pa ga iznenada zaobišli u širokom luku. Mora bit da se kapetan predomislio kad je ustanovio kakva je ekipa na brodu, pa je brže bolje dao preporuku da se eto samo turistički provozaju pokraj otočića. Ne daj Bože nevremena ili kakve više sile tko bi manevro u Malostonskom zaljevu. Tako su hadezeovci s prove, s pogledom na Mali škoj uputili poruku da 'tuđe nećemo, a svoje ne damo'. Sve je to nekako lijepo i idilično, ali malo kasno, barem deset godina. Da je bilo političke volje, mogli su sve to riješiti tada, za svoje vlasti, a ne raditi još jednu predstavu za javnost.

I evo neću više o politici. Znam da sad fali da 'opletem' malo i po Andru, ali ne mogu. Dosadio je i Bogu i narodu. Zato neću.
Moram Vam se sad zapravo malo i pohvaliti. Dan nakon otvaranja Ljetnih igara duList se predstavio javnosti s jednim novim projektom. Portal je za strance koji borave ili provode svoj godišnji odmor u Dubrovniku i prve reakcije su fenomenalne!
Portal je ove godine osmišljen na engleskom jeziku, a tko zna na koje će se tržište proširiti dogodine i godine koje dolaze.
U svakom slučaju riječ je o vrijednom novom alatu koji će našim posjetiteljima dočarati Grad na novi, informativan način. Znam, ma tko gleda ili sluša vijesti dok je na odmoru. U pravu ste, mada ne u potpunosti. Ne opterećujemo ga politikom. Ni nacionalnom ni lokalnom. Na ovom interaktivnom portalu moći će saznati gdje se najbolje jede u Gradu, gdje je večeras dobar party, ljetna zabava, ali i koga od poznatih faca iz svijeta zabave, gazbe i showbiza mogu sresti u šetnji Stradunom. Sve im je na jednom mjestu.

E da, ono bitno Vam nisam rekla! Novi portal možete pronaći na adresi  www.justdubrovnik.com. Ugodno surfanje…

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović