Aktualno

OGROMNE KOLONE ZA TRAJEKT ZA KORČULU Orebić zbog pritiska turista ‘spao’ na jedan prometni trak

Udarni je kolovoški turistički vikend, a velikom pritisku posjetitelja svjedoče ove subote i stanovnici Orebića. Naime, ovo pelješko mjesto danas funkcionira na jednom prometnom traku jer su drugog u potpunosti zauzeli automobili koji čekaju na ukrcaj za trajekt za Korčulu. Pritisak turista osjeća se i na prodajnom mjestu Jadrolinije, a kako su nam rekli, čim je krenuo jači ‘val’, uveli su dodatnu trajektnu liniju. Kako nam svjedoče s Korčule ni na otoku nije bolja situacija budući da je prije nekoliko dana kolona za ukrcaj na trajekt u luci Dominče bila duga čak 5 kilometara, a cijeli grad prometno paraliziran.
Podsjećamo kako je suradnjom Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Orebić, Agencije za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinije od ovog vikenda povećan broj polazaka na redovitoj trajektnoj liniji 634 Orebić-Dominče (Korčula).
Kako su prije nekoliko dana naveli iz Županije, povećanjem broja putnika koji preko luke Orebić stižu na otok Korčulu ili s Korčule dolaze na Pelješac preko luke Orebić, ukazala se i potreba za plovilom većeg kapaciteta i većim brojem polazaka na navedenoj liniji. Tako na relaciji Orebić-Dominče, umjesto dosadašnjeg M/T Sveti Krševan, plovi M/T Mljet koji raspolaže kapacitetom 616 putnika i 145 osobnih vozila. Od ovog vikenda na navedenoj liniji osigurani su i dodatni polasci kad se za njima ukaže potreba, a za njih će biti osiguran M/T Kijevo kapaciteta 36 osobnih vozila i 150 putnika.

Pročitajte još

POSLOVNA TAJNA! Garaža na Ilijinoj glavici krije financijske rezultate

Andrea Falkoni Račić

OBAVIJEST JADROLINIJE ‘Dora’ neće voziti do daljnjega, putnicima na raspolaganju trajekt ‘Hanibal Lucić’

Dulist

Od četvrtka do subote nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija