Politika

‘Odzvonilo’ nelegalnom prometovanju na Lopudu

Nova odluka o komunalnom redu regulira pitanje prometovanja elektrovučnih vozila na Lopudu. O tom je problemu na Gradskom vijeću govorila vijećnica Katarina Doršner istaknuvši kako su brojna nelegalna voila na tom otoku u proteklim godinama izazivala brojne prometne nesreće. Napomenula je kako je veliki broj onih koji Lopudom nedopušteno, ali i prebrzo voze.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je nova Odluka o komunalnom redu definirala kako se može prometovati na Lopudu te je dala uvjete do kad se svi oni koji žele voziti trebaju prilagoditi novim uvjetima.

-Ja jesam i za ta vozila jer ona olakšavaju život, ali sam i za red – rekao je te naveo kako su propisane i sankcije za sve one koji se novih pravila neće pridržavati.

Na kraju je rekao kako se odluke moraju provoditi, jer ako postoji odluka, a ista se ne provodi to se naziva korupcijom. Za to je dao primjer nepoštivanja odluke o davanju u najam javnih površina pa se ranije nikome zbog kršenja nisu dizali stolovi.

 

Pročitajte još

Plenković: ‘Nije dobro donositi velike odluke kad je jugo’, Milanović: ‘Kad puše jugo, miš se sakrije u rupu…’

Dulist

VLAHUŠIĆ O REBALANSU PRORAČUNA Vrijeme kredita je prošlo, živimo od rada i imovine!

Dulist

HDZ OBJAVIO REZULTATE Evo koliko su glasova dobili Franković i zamjenici na unutarstranačkim izborima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija