Politika

ZAISKRILO IZMEĐU BARAČA I FRANKOVIĆA Tko je uhljeb, a tko patološki lažljivac?

ZAISKRILO IZMEĐU BARAČA I FRANKOVIĆA Tko je uhljeb, a tko patološki lažljivac?

Zbog izgubljenih sudskih sporova oko parkinga na Paščari, gradonačelnik je sudske troškove spreman podmiriti iz svog špaga. Rekao je to odgovarajući na pitanje SDP-ovog vijećnika Jadrana Barača. Barač je rekao kako je upozoravao na nezakonitost odluke o dodjeli parkinga iza Minčete sindikalnoj podružnici autotaksi prijevoznika.

-Hoćete li sve sudske troškove platiti iz svog špaga – pitao je Barač pozivajući se na gradonačelnikove riječi koji se više puta pozivao na nepotrebne sudske troškove.

Gradonačelnik mu je odgovorio kako nije jedan od onih koji bježi od odgovornosti.

-Nikakvi veliki troškovi nisu nastali po pitanju Paščare niti će nastati. Voljan sam ih sam podmiriti jer nisam započeo nijedan spor koji je oštetio Grad – rekao je dalje Franković te podsjetio na sudski spor s Perom Šišom koji je Grad koštao skoro milijun kuna. Podsjetio je i kako je koristi službeni automobil niti troši gradsko gorivo.

Barač je pitao i može li se stanovnicima Lapada ustupiti dio parkinga Studentskog doma. Na to mu je gradonačelnik održao lekciju o granicama gradskih kotara. Barač je potom gradonačelnika nazvao patološkim lašcem, na što ga je zbog vrijeđanja opomenuo Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća.

Potom se za pitanje javio sam Potrebica, inače ravnatelj Studentskog centra, koji je pitao gradonačelnika koje su njegove nadležnosti nad Sveučilištem i Studentskim centrom. Budući da je Barač spomenuo kako se Studentski dom bavi djelatnostima koje predstavljaju nelojalnu konkurenciju, Potrebica je pitao gradonačelnika kako bi nazvao osobu koja radi u javnoj tvrtki, a ima svoju privatnu koja se bavi gotovo istim poslom.

-Osim što je Grad potpomogao izgradnju Studentskog doma, nema nikakve druge veze niti imamo ingerencije nad Sveučilištem u Dubrovniku. Kako nazvati osobu koja radi u javnoj tvrtki, a istovremeno zbog nedovoljno velikog angažmana ima dovoljno vremena raditi privatno i na taj način biti konkurencija mnogima u privatnom sektoru. Zadnje sam pročitao da se ti ljudi nazivao uhljebima – odgovorio je Franković.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist