Koronavirus u Hrvatskoj

ODLUKA EPIDEMIOLOGA Osnovna škola Antuna Masle prelazi na online nastavu!

ODLUKA EPIDEMIOLOGA Osnovna škola Antuna Masle prelazi na online nastavu!

Osnovna škola Antuna Masle Orašac od utorka, 27. listopada prelazi na online nastavu. O tome je roditelje i učenike putem stranice škole izvijestila ravnateljica Roberta Soko.

-Ovim putem vas obavještavamo da od sutra matična škola Antuna Masle u Orašcu za sve učenike od prvog do osmog razreda kreće s online nastavom sukladno odluci epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Igora Piskača dr.med. Ovaj oblik nastave je privremen, ali i poznat svim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa te napominjemo da vrijede Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu – navela je između ostaloga Soko.

Obvijest je nešto kasnije nadopunjena.

-S obzirom na to da se od sutra kreće s modelom C za sve učenike od prvog do osmog razreda u matičnoj školi očekivano, roditelji u zajedničkoj komunikaciji i suradnji otvaraju niz pitanja. Želimo vas obavijestiti sljedeće: Ukoliko je kod učenika ili djelatnika utvrđena zaraza Koronavirusom, dežurna epidemiološka služba kontaktira ravnateljicu Škole te daje upute za daljnje postupanje. Ravnateljica Škole zajedno s učiteljima organizira daljnji rad u suradnji s osnivačem. Za sada su na snazi mjere koje propisuju sljedeće: ukoliko je učenik zaražen virusom COVID-19, svi učenici iz razreda koji pohađa učenik idu u samoizolaciju. Braća, sestre i roditelji učenika koji pohađa isti razred kao i zaraženi učenik ne idu u samoizolaciju ukoliko drugačije ne utvrdi epidemiolog. Roditelji učenika su se pritom dužni javiti svom liječniku u slučaju pojave simptoma zaraze. Ukoliko roditelji ili netko drugi primijeti da se krši mjera samoizolacije, potrebno je nazvati policiju na broj 112 i obavijestiti ih o navedenom – navodi ravnateljica Soko.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist