Koronavirus u Hrvatskoj

OD SUTRA VELIKA PROMJENA U HRVATSKIM BOLNICAMA COVID potvrde trebaju i pacijentima, provjerite gdje su sve obavezne

OD SUTRA VELIKA PROMJENA U HRVATSKIM BOLNICAMA COVID potvrde trebaju i pacijentima, provjerite gdje su sve obavezne

Od ponedjeljka će covid potvrde morati imati i pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju, na zahvate koji šire aerosol, kao što je recimo gastroskopija, pratnja pri porođaju, roditelji koji su u bolnici s djetetom, ili osobe u pratnji pacijenta, javlja Dnevnik.hr.

One neće trebati za većinu kontrola, rendgena ili na hitnoj pomoći.

“Normalno za sve hitne stvari se može doći bez ikakve potvrde, tu imamo svemoguće vrste testova, molekularni laboratorij koji je tu par metara dalje i nema problema”, rekao je specijalist hitne medicine Mate Lerga.

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti vrata liječnika ostaju otvorena bez te potvrde, odnosno pacijenti koji dolaze kod svog izabranog liječnika ne moraju je imati.

Potvrde se ne moraju nositi ni kod posjeta svom stomatologu, ali se moraju imati ako idu na stomatološki zahvat u bolnicu. Hrvatska komora dentalne medicine zbog toga je pisala Ministarstvu.

“Ministarstvo će nam odgovorit ponedjeljak, gdje smo naveli razloge jer i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dentalne medicine isto tako se dolazi do nakupljanja aerosola, stvara se aerosol koji je u današnje vrijeme problematičan”, rekao je Žarko Udiljak, savjetnik predsjednika komora dentalne medicine.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist