Koronavirus u Hrvatskoj

Od sutra obitelj i rodbina mogu posjetiti korisnike domova za starije

Zbog dobre epidemiološke situacije, od sutra se ublažava mali dio restriktivnih mjera. Učenici osnovnih škola vraćaju se u klupe, dopušta se treniranje na otvorenom, otvaraju se bazeni, a promjena će biti i u domovima za starije.

– Nakon četiri i pol mjeseca HZJZ je donio nove mjere za korisnike domova za starije osobe i pružatelje usluga socijalne skrbi. Novost je da od sljedećeg tjedna rodbina i obitelj korisnika domova mogu u posjet korisnicima, ali i korisnici mogu pod strogim epidemiološkim uvjetima izaći iz doma – izjavila je za HTV pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba Romana Galić.

– Kod dolaska u dom posjeti će se odvijati u vanjskim prostorima pružatelja usluge, a za posjet nepokretnim korisnicima vrijedit će stroge epidemiološke mjere i sve će se odvijati po unaprijed utvrđenom rasporedu posjeta ustanovi – kazala je.

Sve detalje možete provjeriti ovdje.

Pročitajte još

Što ako primite poziv za cijepljenje drugom dozom dok ste izvan mjesta prebivališta?

Dulist

U Hrvatskoj 491 novooboljeli, preminulo 27 osoba

Dulist

OBRAĐENA 374 UZORKA U županiji 12 novih slučajeva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija