Koronavirus u Hrvatskoj

Od ponedjeljka u Dubrovniku izgledno otvaranje ugostiteljskih objekata s taracama

Od ponedjeljka u Dubrovniku izgledno otvaranje ugostiteljskih objekata s taracama

Jutros smo održali sjednicu Stožera civilne zaštite. Jučer je održan sastanak sa svim čelnicima jedinica lokalne samouprave na području županije. Donijeli smo zaključak da uputimo prema Nacionalnom stožeru prijedlog o donošenju dvije odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Dubrovačko-neretvanske županije. Jedna se odnosi na šire dubrovačko područje, s tim da sad uključujemo i Općinu Janjina, te se ide s određenim usklađivanjem s odlukom koja je trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj, a predviđeno je dopuštanje rada ugostiteljskih objekata s taracama s tim da će se ograničiti radno vrijeme od 7 do 19 sati – poručio je u petak ujutro načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo.

– Za preostali dio županije koji se odnosi na Neretvu, Korčulu i Općinu Orebić te Trpanj, ostaje odluka na snazi koja je trenutno da je ugostiteljskim objektima zabranjen i vanjski rad – iznio je.

Upućena je i preporuka prema osnivačima škola na području Dubrovnika, Župe i Konavala da se nastava odvija prema modelu B, dok srednje škole ostaju prema modelu C, osim završnih razreda. U slučaju Neretve, a s obzirom na najlošiju epidemiološku sliku, preporuka je da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama, izuzev završnih razreda srednje, odvija prema modelu C. Za poluotok Pelješac i otok Korčulu preporuka je da se ide prema modelu A.

Odluke koje su trenutno na snazi važe do nedjelje pa je izgledno da će promjene nastupiti od ponedjeljka i to na rok od 15 dana.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist