Koronavirus u Hrvatskoj

Od idućeg tjedna srednje škole prelaze na online nastavu

Od idućeg tjedna srednje škole prelaze na online nastavu

Ministar školstva Radovan Fuchs obratio se u ponedjeljak novinarima nakon sjednice Vlade na kojoj je objavljeno da od sljedećeg tjedna svi srednjoškolci prelaze na online nastavu.

Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković objavio je da će svi srednjoškolci od 14. prosinca nastavu pratiti online. Kod kuće će učenici biti sve do 18. siječnja, piše N1.

“Obavili smo razgovore sa županima. Od početka modela u Hrvatskoj stvar oko odvijanja nastave spuštena je na razinu lokalnih osnivača. Funkcioniramo po modelu A, B i C. Ima i kombinacija ako se radi o izolaciji nekoliko razreda. Ovakav model se pokazao uspješnim i dobrim. Nemamo veliku incidenciju među učenicima.

Zbog mišljenja epidemiologa da bi javni prijevoz mogao biti problem, a s obzirom na to da smo dosad mogli održati nastavu u većoj mjeri nego prošle godine, većina župana je rekla da bi u ukupnoj potpori mjera trebalo napraviti nešto oko ove teme. Oni će obaviti razgovore s lokalnim stožerima i razmotriti prelazak na online nastavu od 14. prosinca.

U tom slučaju bi doprinos epidemiološkim mjerama bila da bi djeca gotovo 40 dana bila van škole, a izgubila bi samo tjedan dana. Vjerujem da će nas županije kontaktirati. Neki su rekli da možda neće ići na varijantu C jer već funkcioniraju po B modelu pa u prometu imaju samo 50% učenika. Očekujemo da se do kraja tjedna jave župani.”

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist