Koronavirus u Hrvatskoj

NOVI REKORD U županiji 139 novih slučajeva, načelnik Stožera Cebalo u samoizolaciji

NOVI REKORD U županiji 139 novih slučajeva, načelnik Stožera Cebalo u samoizolaciji

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 96 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 44 osobe iz Dubrovnika, 37 iz Metkovića, 17 iz Korčule, po devet iz Opuzena i Ploča, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, tri iz Lumbarde, po dvije iz Orebića, Slivnog i Stona, po jednoj iz Kule Norinske i Zažablja te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 63 osobe muškog spola i 76 osoba ženskog spola, a za 57 osoba je utvrđena epidemiološka veza. Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovačkog primorja (rođ. 1934.).
Stožer Civilne zaštite DNŽ izvještava javnost kako je načelnik Stožera Joško Cebalo, sukladno uputama epidemiologa, trenutno u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe. Osjeća se dobro i nema simptoma zaraze.

Izliječeno je 55 osoba: 14 iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, po šest iz Ploča i Vele Luke, po četiri iz Opuzena i Korčule, po tri iz Blata i Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Smokvice, po jedna iz Dubrovačkog primorja i Stona te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 56 osoba pozitivnih na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, dva pacijenta su na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan pacijent je na kisiku. U posljednja 24 sata obrađena su 423 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 27 385 uzoraka.

U samoizolaciji su 1742 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 105 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist