Koronavirus u Hrvatskoj

Od danas novi režim za prelazak granice u Hrvatsku

Od četiri odluke na nacionalnoj razini, najviše promjena tiče se odluke oko prelaska granice. Što se tiče ostalih novih mjera na nacionalnoj razini, zabranjeni su treninzi u zatvorenim prostorima, osim za vrhunske sportaše, te je uvedena zabrana rada dječjih igraonica i radionica također u zatvorenom. Teretane i bazeni zasad ostaju otvoreni. Mjere su stupile na snagu od ponoć, piše Večernji.hr.

– Za ulazak u RH priznavat će se i brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU. Također, moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili potvrdom o preboljeloj bolesti COVID-19 koja će važiti 180 dana, a ne 90 kao prije. Uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke za prijelaz granice uvršteni su i digitalni nomadi i djeca do sedam godina ako su s roditeljima ili skrbnicima koji posjeduju negativan test ili potvrdu o cijepljenju ili preboljeloj bolesti, a za prelazak preko granice neće morati imati negativan test – kazao je u srijedu Božinović.

– Vi znate da se na razini EU radi na dokumentu COVID putovnica. Nema zaključka kada su u pitanju cjepiva koja nisu odobrena od EU. Što se tiče nas, ljudi koji su se cijepili ruskim i kineskim cjepivom bit će tretirani kao i ostali – kazao je Božinović.

Capak je objasnio da zemlje članice imaju mogućnost same odlučiti, uz uvjet da to mogu certificirati.

Mi smo donijeli odluku da ćemo priznati potvrdu i za ona cjepiva koja nisu registrirana na području EU i to vrijedi od 1. travnja – dodao je u srijedu Capak.

Pročitajte još

Hrvatska s 29 novooboljelih od koronavirusa

Dulist

ŽUPANIJA Na 290 testiranih, pet novih slučajeva zaraze koronavirusom

Dulist

BEROŠ PORUČUJE Učvrstimo turističku poziciju Hrvatske poštivanjem mjera i cijepljenjem

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija