Grad

OBNOVLJENA I SIGURNIJA ZA PROMET Evo kako danas izgleda Zagrebačka ulica

OBNOVLJENA I SIGURNIJA ZA PROMET Evo kako danas izgleda Zagrebačka ulica
Obnovljena Zagrebačka ulica

Završeni su radovi na uređenju asfaltnog kolnika u Zagrebačkoj ulici na potezu od Kapelice do Vatrogasaca, gdje je kolnik bio iznimno oštećen i predstavljao opasnost za sve sudionike u prometu, a posebice vozače mopeda i motocikala.

Cesta je sanirana u punoj širini, i parkirni i kolni trak, na dionici duljine 250 metara i površine oko 2000 kvadratnih metara. U potpunosti je uklonjen mikro asfalt , kao i dio završnog sloja asfalta koji se nalazio ispod mikroasfalta. Nakon provedbe svih pripremnih radnji, ugrađen je novi sloj asfaltnog zastora tipa eruptivac koji kvalitetom odgovara zahtjevima jedne od prometom najopterećenijih gradskih ulica.

Radovi su trajali sedam dana nakon čega je ocrtana horizontalna signalizacija te su ponovno ugrađeni senzori za smart parking, a za to vrijeme građanima s PPK karticama je bilo omogućeno parkiranje na donjoj razini parkinga Žičara.

Vrijednost investicije je 75 tisuća eura, a radove je izvela tvrtka tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač radova na održavanju nerazvrstanih cesta u gradu Dubrovniku.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist