Koronavirus u Hrvatskoj

Objašnjeno kakve je rijetke komplikacije imao 11-godišnjak koji je preminuo od koronavirusa

Dječak je zaprimljen u bolnicu sa standardnim simptomima. Imao je bolove u trbuhu, temperaturu unazad nekoliko dana i glavobolju, piše RTL.hr

U noći sa subote na nedjelju u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević preminula najmlađa žrtva Covida-19 u Hrvatskoj, 11-godišnji dječak. Dječak je prvotno primljen u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić potvrdio je kako dječak nije imao nikakve komorbiditete: ‘Prema anamnestičkim podacima i u dostupnoj medicinskoj dokumentaciji nije zabilježeno nikakvih drugih bitnih bolesti ili komorbiditeta’.

Dječak je zaprimljen u bolnicu sa standardnim simptomima. Imao je bolove u trbuhu, temperaturu unazad nekoliko dana i glavobolju.

Roić je objasnio i do kakve je to rijetke komplikacije došlo u slučaju nesretnog dječaka.

– Posumnjalo se još tijekom liječenja u Klaićevoj, obzirom na stanje dječaka dijagnostičku i laboratorijsku obradu na multiorgansku inflamatornu reakciju. Dakle, to je jedna imunološka komplikacija Covid-19 infekcije koja je, nažalost, kod ovog pacijenta bila izuzetno jaka i unatoč svim mjerama liječenja i potpore, rezultirala neželjenim ishodom – pojasnio je Roić.

Zaprimljen je u bolnicu u ranim poslijepodnevnim satima 21. siječnja, a stanje mu se pogoršalo tijekom večernjih sati isti dan.

– Premješten je u jedinicu intenzivnog liječenja s odjela dječje kirurgije gdje je istog dana i zaprimljen zbog sumnje na akutno abdominalno zbivanje bolova u trbuhu – dodao je Roić.

Pročitajte još

Stožer civilne zaštite poziva turističke djelatnike i pomorce da se prijave za cijepljenje

Dulist

U Hrvatskoj 116 novih slučajeva, preminulo je 30 osoba

Dulist

U županiji jedan novooboljeli, obrađeno je 110 uzoraka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija