Koronavirus u Hrvatskoj

Objašnjeno kakve je rijetke komplikacije imao 11-godišnjak koji je preminuo od koronavirusa

Dječak je zaprimljen u bolnicu sa standardnim simptomima. Imao je bolove u trbuhu, temperaturu unazad nekoliko dana i glavobolju, piše RTL.hr

U noći sa subote na nedjelju u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević preminula najmlađa žrtva Covida-19 u Hrvatskoj, 11-godišnji dječak. Dječak je prvotno primljen u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić potvrdio je kako dječak nije imao nikakve komorbiditete: ‘Prema anamnestičkim podacima i u dostupnoj medicinskoj dokumentaciji nije zabilježeno nikakvih drugih bitnih bolesti ili komorbiditeta’.

Dječak je zaprimljen u bolnicu sa standardnim simptomima. Imao je bolove u trbuhu, temperaturu unazad nekoliko dana i glavobolju.

Roić je objasnio i do kakve je to rijetke komplikacije došlo u slučaju nesretnog dječaka.

– Posumnjalo se još tijekom liječenja u Klaićevoj, obzirom na stanje dječaka dijagnostičku i laboratorijsku obradu na multiorgansku inflamatornu reakciju. Dakle, to je jedna imunološka komplikacija Covid-19 infekcije koja je, nažalost, kod ovog pacijenta bila izuzetno jaka i unatoč svim mjerama liječenja i potpore, rezultirala neželjenim ishodom – pojasnio je Roić.

Zaprimljen je u bolnicu u ranim poslijepodnevnim satima 21. siječnja, a stanje mu se pogoršalo tijekom večernjih sati isti dan.

– Premješten je u jedinicu intenzivnog liječenja s odjela dječje kirurgije gdje je istog dana i zaprimljen zbog sumnje na akutno abdominalno zbivanje bolova u trbuhu – dodao je Roić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija