Kultura

Obilježavanje 140. obljetnice Domorodnog muzeja

Prirodoslovni muzej u Dubrovniku pridružuje Noćima muzeja, te će  i ove godine organizira prigodan program za mlađe sugrađane.

Također će se održati i interaktivna prezentacija prvog kataloga muzejskih predmeta Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik „Zaštićene vrste“ . Katalog je prvenstveno namijenjen najmlađima. Životinjske vrste zastupljene u katalogu većinom su muzejski predmeti iz doba Domorodnog muzeja. Prezentacija kataloga još je jedna prigoda za podsjetiti se na osnivanje ovog muzeja i na veliki doprinos  pojedinaca koji su Muzej osnovali davne 1872., i time uvelike doprinijeli i kulturnom životu našega Grada i razvoju  muzejske prirodoslovne misli.  Tijekom Noći muzeja katalog će se prodavati po promotivnoj cijeni.

U 19 sati i 30 minuta upriličit će se otvaranje  multimedijalne izložbe„Kukci u kulturi“ autora Boža Kokana i Sanje Vrgoč iz Prirodoslovnog muzeja Split. Izložbom se ukazuje na uloge raznih vrsta kukaca u umjetnosti, religiji, mitovima, vjerovanjima, filozofiji, narodnim predajama, folkloru, društvu i kulturi uopće. Nakon Prirodoslovnog muzeja Split i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, izložba se otvara i u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

Pročitajte još

NAŠ KUD MARKO MAROJICA NA NAJVEĆOJ SVJETSKOJ PUČKOJ FESTI Župljani na Oktoberfestu!

Dulist

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

Dulist

U ČETVRTAK Otvorenje izložbe ‘Dijalog s Držićem’ u Umjetničkoj galeriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija