Kultura

Monografija svetog Vlaha

blank

Predstavljanje knjige-monografije "Sveti Vlaho zaštitnik Dubrovnika" autora Dominika Brigovića (tekst) i Zorana Smoljana (fotografije) održat će se ovog petka, 27. siječnja u 18 sati u dvorani pape Ivana Pavla II u Samostanu svete Klare.

Predstavljači su Ivana Burđelez, don Toma Lučić i Luko Paljetak.
– Kroz tekst saznajemo tko je sveti Vlaho, kako je postao zaštitnikom Dubrovnika, kako je čudom, bez ljudi i vojske, štitio naš i svoj Grad. Slijedimo Dubrovnik kroz stoljeća, čašćenje svetog Vlaha, njegove moći i crkve, njegov kult u svijetu, a na kraju kroz „Rat poguba ljudske naravi“ ne možemo zaboraviti 6. prosinca 1991. kada je Dubrovnik bio izložen silnim razaranjima kakve nije zapamtio u svojoj dugoj povijesti a koja je učinio čovjek. Kroz fotografije monografija nudi reljefe i kipove koji prikazuju svetog Vlaha, od 12. do 20. stoljeća; na tvrđavama, kulama, bastionima; na vratima, palačama, crkvama, oltarima i sakristijama. Fotografijama Grada želimo ponovno istaknuti njegovu jedinstvenu ljepotu – ističu autori ovog vrijednog prinosa štovanju dubrovačkog parca.

blank

Pročitajte još

Višeminutni pljesak za Brass & Percussion septet i Vida Veljaka

Dulist

Prijavite se na natječaj Dubrovačkih knjižnica za izlaganje u 2022.

Dulist

U subotu u Dvoru nastup Brass & Percussion septeta DSO-a uz Vida Veljaka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija