Kultura

Monografija svetog Vlaha

Predstavljanje knjige-monografije "Sveti Vlaho zaštitnik Dubrovnika" autora Dominika Brigovića (tekst) i Zorana Smoljana (fotografije) održat će se ovog petka, 27. siječnja u 18 sati u dvorani pape Ivana Pavla II u Samostanu svete Klare.

Predstavljači su Ivana Burđelez, don Toma Lučić i Luko Paljetak.
– Kroz tekst saznajemo tko je sveti Vlaho, kako je postao zaštitnikom Dubrovnika, kako je čudom, bez ljudi i vojske, štitio naš i svoj Grad. Slijedimo Dubrovnik kroz stoljeća, čašćenje svetog Vlaha, njegove moći i crkve, njegov kult u svijetu, a na kraju kroz „Rat poguba ljudske naravi“ ne možemo zaboraviti 6. prosinca 1991. kada je Dubrovnik bio izložen silnim razaranjima kakve nije zapamtio u svojoj dugoj povijesti a koja je učinio čovjek. Kroz fotografije monografija nudi reljefe i kipove koji prikazuju svetog Vlaha, od 12. do 20. stoljeća; na tvrđavama, kulama, bastionima; na vratima, palačama, crkvama, oltarima i sakristijama. Fotografijama Grada želimo ponovno istaknuti njegovu jedinstvenu ljepotu – ističu autori ovog vrijednog prinosa štovanju dubrovačkog parca.

Pročitajte još

GALERIJA RONDO U MOSTARU Uskoro se otvara prva samostalna izložba fotografa Miha Skvrce!

Dulist

NAŠ KUD MARKO MAROJICA NA NAJVEĆOJ SVJETSKOJ PUČKOJ FESTI Župljani na Oktoberfestu!

Dulist

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija