Kultura

Monografija svetog Vlaha

Predstavljanje knjige-monografije "Sveti Vlaho zaštitnik Dubrovnika" autora Dominika Brigovića (tekst) i Zorana Smoljana (fotografije) održat će se ovog petka, 27. siječnja u 18 sati u dvorani pape Ivana Pavla II u Samostanu svete Klare.

Predstavljači su Ivana Burđelez, don Toma Lučić i Luko Paljetak.
– Kroz tekst saznajemo tko je sveti Vlaho, kako je postao zaštitnikom Dubrovnika, kako je čudom, bez ljudi i vojske, štitio naš i svoj Grad. Slijedimo Dubrovnik kroz stoljeća, čašćenje svetog Vlaha, njegove moći i crkve, njegov kult u svijetu, a na kraju kroz „Rat poguba ljudske naravi“ ne možemo zaboraviti 6. prosinca 1991. kada je Dubrovnik bio izložen silnim razaranjima kakve nije zapamtio u svojoj dugoj povijesti a koja je učinio čovjek. Kroz fotografije monografija nudi reljefe i kipove koji prikazuju svetog Vlaha, od 12. do 20. stoljeća; na tvrđavama, kulama, bastionima; na vratima, palačama, crkvama, oltarima i sakristijama. Fotografijama Grada želimo ponovno istaknuti njegovu jedinstvenu ljepotu – ističu autori ovog vrijednog prinosa štovanju dubrovačkog parca.

Pročitajte još

PUBLIKA UPIJALA SVAKU NOTU Orkestar, Dawid Runtz, Veronika Ćiković i Lucija Stilinović nastupili u Dvoru

Dulist

Otvorena izložba najzanimljivijih zračnih fotografija hrvatskih arheoloških lokaliteta

Dulist

Na Završnom koncertu Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će sopranistica Adela Zaharia

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija