Garaža

O garaži na zahtjev Vlahušića!

O garaži na zahtjev Vlahušića!

Iako se skoro dva i pol mjeseca govori kako je nezavisni vijećnik Pero Vićan zatražio sazivanje izvanredne sjednice o javnoj garaži, zahtjev je na koncu podnio sam gradonačelnik Andro Vlahušić.

Ostaje stoga nejasno zašto Vlahušić podnosi zahtjev budući da je još prošlog tjedna za duList predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti rekla kako bi se sjednica, bez obzira na zadnji dopis PBZ-a, svejedno bila održala. Tko zna, možda je Muratti ostala bez dovoljnog broja potpisa vijećnika svoje koalicije, budući da se za Vićanov zahtjev trebalo skupiti 9 potpisa, a na njegovoj ih je Nezavisnoj listi samo troje?

Ovdje treba naglasiti i kako na sam dan održavanja tematske sjednice, dakle 12. studenog (iako su vijećnici u klupama trebali biti dan ranije), ističe 30-dnevni rok koji je Privredna banka Zagreb dala Garaži Dubrovnik za podmirenje kreditnih obveza.

Suprotno retorici vladajuće koalicije još iz predizborne kampanje o tajnosti ugovora o garaži, u pozivu za sjednicu vijećnicima se skreće pozornost na klauzulu povjerljivosti koja postoji za određene dokumente. Jer, je oznaka poslovna tajna tajno skinuta još 2007. godine.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti na koji će se način odvijati rasprava o povjerljivim dijelovima ugovora o gradnji javne garaže, a povjerljivost se, kako se moglo čitati zadnjih dana, posebno odnosi na financijske aspekte ugovora, koji su i doveli do izvanredno zasjedanja gradskog parlamenta.

A na jutrošnjem kolegiju direktora komunalnih društava zamjenik gradonačelnika Niko Šalja nije puno riječi trošio na ovu tematiku. Samo je istaknuo kako će u 9 sati ovog utorka predstavnici Grada imati sastanak s predstavnicima Midai Grupe. O svemu ostalome bit će riječi na sjednici u subotu.

Direktor Ragusa Parkinga Juga Bašica javnost je obavijestio kako je tvrtka BOE Hrvatska od 1. studenog novi operater garaže na Ilijinoj glavici, koji bi prema očekivanjima u potpunosti trebala preuzeti upravljanje garažom do nove godine.

Naknada za upravljanje iznos 3 tisuće eura uvećano za bruto troškove djelatnika, rekao je na jutrošnjem kolegiju direktor Ragusa Parkinga Jug Bašica, naglasivši kako je to u zadnje vrijeme jedan od boljih poteza kada je garaža u pitanju.

U listopadu ove godine promet je u odnosu na isti mjesec lani veći za 30-ak tisuća kuna, no to je, rekao je Bašica, i dalje nedovoljno za pokrivanje kredita prema Privrednoj banci Zagreb, pa i dalje ostaju velike dubioze kada su u pitanju financije.

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović