Urednički izbor

‘NUŽNO RJEŠENJE’ Završena Studija izvedivosti za autocestu do Dubrovnika

Autocesta Dubrovnik

Završena je prethodna Studija izvedivosti povezivanja Južne Dalmacije, izvijestio je direktor Hrvatskih autocesta na sastanku u Zagrebu – objavio je župan Nikola Dobroslavić na svome Facebook profilu.

Studija će, naglasio je, biti predstavljena javnosti za 10-tak dana u Dubrovniku.

-Autocesta do Dubrovnika (Osojnika) nužno je rješenje za krajnji hrvatski jug i njegovo povezivanje s ostatkom zemlje, a koje je započelo projektom Pelješkog mosta – poručio je Dobroslavić.

Podsjetimo, ugovor o izradi Studijske dokumentacije za dionicu autoceste Čvor Metković – Dubrovnik (Osojnik) potpisan je krajem siječnja 2020. Riječ je o Studijskoj dokumentaciji povezivanja Južne Dalmacije na sustav mreže autocesta u Republici Hrvatskoj na potezu od čvora Metković do budućeg mosta Pelješac i od čvora Doli do Grada Dubrovnika. Izrada Studijske dokumentacije podrazumijevala je utvrđivanje opravdanost izgradnje autoceste od čvora Metković do Dubrovnika, u prvoj fazi preko Pelješkog mosta i pristupnih cesta koje su trenutno u izgradnji.

Pročitajte još

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

MARIJO BEKIĆ Od sada će se na rezultate PAPA testa čekati dva do tri tjedna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija