Koronavirus u Hrvatskoj

NOVI SLUČAJEVI KORONAVIRUSA Zaražene dvije medicinske sestre i jedan tehničar OB Dubrovnik

korona pressica 210320 5 1024x683 1

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Sve tri novooboljele osobe kontakti su zaražene medicinske sestre, kojoj je potvrđena COVID-19 infekcija krajem travnja. Riječ je o zdravstvenim radnicima, jednoj medicinskoj sestri koja je bila u samoizolaciji od 28. travnja, jednoj medicinskoj sestri koja je na porodiljnom dopustu te tehničaru iz OB Dubrovnik.

Kako navode iz Stožera civilne zaštite DNŽ, sukladno epidemiološkoj preporuci u samoizolaciju je stavljeno osam djelatnika OB Dubrovnik, a navode kako ne postoji bojazan od eventualnog prijenosa na pacijente. Svo troje novozaraženih su s područja Dubrovnika. Još je jedna osoba izliječena s područja Konavala.

Preostali nalazi od ponedjeljka su negativni, a u obradi je još 34 uzorka poslanih na anlizu u utorak. Ukupno je 115 zaraženih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2068 uzoraka.
S današnjim danom hospitalizirano je 11 pozitivnih pacijenta, 10 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.
Ukupno je 183 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđena su 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 31 slučaj kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist