Koronavirus u Hrvatskoj

NOVI REKORD U županiji 41 novi slučaj zaraze, 16 iz Dubrovnika

NOVI REKORD U županiji 41 novi slučaj zaraze, 16 iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i 11 ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Ploča (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Vela Luke (svima utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena ep. veza) i jednoj muškoj osobi iz Slivnog (utvrđena ep. veza).
Oporavilo se 15 osoba: sedam iz Dubrovnik, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17 584 uzorka.
.U samoizolaciji su 544 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist