Koronavirus u Hrvatskoj

NOVE MJERE U ŽUPANIJI Svadbe i sprovodi s 50 ljudi, bez maske nema ulaska u crkvu

Načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo izvijestio je o novim epidemiološkim mjerama koje bi, nakon što ih odobri Nacionalni stožer, trebale stupiti na snagu 31. kolovoza. Njima se, a radi održavanja relativno stabilne epidemiološke situacije te stvaranja uvjeta za nastavak turističke sezone, ograničavaju javna i privatna okupljanja. Naime, svadbene svečanosti moći će se organizirati s maksimalno 50 uzvanika, a isti broj ljudi moći će se okupiti na komemoracijama i pogrebima s tim da se sućut ožalošćenima treba izraziti bez bliskog kontakta. Kad je riječ o privatnim svečanostima i proslavama, one se mogu održavati samo u krugu obitelji i na njima ne smije biti više od 20 osoba. Ostala društvena okupljanja kao što su manifestacije, priredbe, vjerski obredi, izložbe i slično mogu se održavati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenim prostorima obvezno je nošenje zaštitinih maski te održavanje fizičkog razmaka od najmanje dva metra.

-Relativno smo zadovoljni epidemiološkom situacijom na našem području, a s otvaranjem gospodarstva i početkom turističke sezone znali smo da postoji povećani rizik od širenja bolesti – rekao je Cebalo. Dodao je kako je iskustvo drugim, ali i na našem području pokazalo kako su veća okupljanja poput svadbenih svečanosti, obiteljskih okupljanja i manifestacija, mjesta potencijalnih žarišta. Nakon sastanka s Nacionalnim stožerom početkom tjedna te sjednice županijskog stožera, rekao je Cebalo, sastali su se i s gospodarstvenicima, koji su im, dodao je, dali podršku u uvođenju ovih mjera.
-Na sjednici županijskog stožera raspravljali smo o mjerama koje su nužne za održati stabilnu situaciju, prvenstveno radi zaštite zdravlja naših sugrađana, ali i za očuvanje gospodarstva i stvaranje uvjeta za nastavak turističke sezone jer znamo da se četvrtina turističkog prometa u našoj županiji ostvari u pred i post sezoni – rekao je dalje.
Ove mjere primjenjivat će se od 31. kolovoza u trajanju od 14 dana.

Pročitajte još

U Hrvatskoj 11 novooboljelih, na respiratoru je manje pacijenata

Dulist

Županijski Stožer pozvao građane da se u petak odazovu na cijepljenje u Gospinom polju

Dulist

IZVRSNE VIJESTI Županija bez novih slučajeva koronavirusa, obrađeno 112 uzoraka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija