Koronavirus u Hrvatskoj

NOVE DVIJE ODLUKE Ministar Božinović najavio otvaranje trgovina u sklopu tržnica

NOVE DVIJE ODLUKE Ministar Božinović najavio otvaranje trgovina u sklopu tržnica

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj je konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH pojasnio dvije odluke o izuzećima Odluke o ograničenju rada određenih trgovina.
-Naš rast još je uvijek linearan. Ukazuje na to da se građani sve više pridržavaju uputa stožera. Prva odluka te vrste je odluka koja se odnosi na dopuštenje rada specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica. Kako bi se s jedne strane povećao kapacitet opskrbe građana i kako bi se pomoglo hrvatskoj poljoprivrednoj proizvodnji – to su dućani koji prodaju hranu, higijenske artikle i lijekove, veterinarsko medicinsku opremu, poljoprivredne ljekarne opremu i dućani koji prodaju hranu za životinje – naglasio je Božinović. Od jučer je u kontaktu se predsjednikom udruge gradova Željkom Turkom.
-Tražio sam da se preventivno organiziraju sve radnje kako bi se prije svega osiguralo da mjere, upute epidemiologa budu poštivane. Da se osiguraju praćenje tih mjera. Sve upute poslane su lokalnim stožerima civilne zaštite da se posebnu pozornost posvete trgovinama, i sad na tržnicama. Kad dobijem povratne informacije, mi ćemo tu odluku pustiti. Odluka je već pripremljena – naglašava.
Drugo izuzeće se odnosi na rada trgovina koje prodaju građevinski materijal na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske koprivničke županije.
-Sve zbog prodaje materijala koji je potreban za saniranje posljedica uzrokovanih potresom. Tu ćemo tražiti da se provode striktno sve mjere. Pokazuje se ono što govorimo od prvog dana, da svaki dan pratimo situaciju. Dok postoji linearni rast, mi ćemo, ovisno o tome što situacija pokazuje, popuštat ćemo mjere kako bismo sve više i optimalnije funkcionirali – rekao je Božinović te dodao da odluke stupaju na snagu danas.
S tim da je realno očekivati da te trgovine počnu raditi od sutra ujutro. Jer, prije sve želim dobiti informaciju od Stožera civilne zaštite na lokalnim razinama i predstavnika udruga gradova i općina – da su poduzeli sve epidemiološke mjere unaprijed i da taj posao može krenuti. Poruka je: krenut će od sutra – naglasio je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist