Koronavirus u Hrvatskoj

NOVA ŽARIŠTA NOGOMETNI KLUB I PLESNI STUDIO Brčić: Komplicira se situacija, teško ćemo to sve pratiti

NOVA ŽARIŠTA NOGOMETNI KLUB I PLESNI STUDIO Brčić: Komplicira se situacija, teško ćemo to sve pratiti

Nova žarišta koronavirusa u Dubrovniku pojavila su se u nogometnom klubu nakon prošlotjednog natjecanja u nižim uzrasnim kategorijama, ali i u plesnom studiju. Ovu je informaciju za DuList potvrdio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić. Sve to dovelo je do povećanog broja samoizolacije dubrovačkih školaraca.

-Vidjet ćemo što će se događati i kako će se razvijati. No, sve je poprilično uznapredovalo s Plesnim studijom 3V i nogometnim klubom GOŠK Dubrovnik. Tijekom idućih par dana sigurno doći do drastičnog povećanja zaraženih. Komplicira se situacija i to je bilo za očekivati. Teško ćemo to sve pratiti – naglasio je Brčić i ukazao na neodgovornost roditelja.

-Očekujem da mi voditelj omladinske škole kluba dostavi popis osnovnoškolske djece koja su u samoizolaciji. Klub je javio roditeljima, no nažalost nisu svi roditelji odgovorni te neki od njih nisu javili školama. To je dodatni problem u cijeloj situaciji – istaknuo je Brčić. Kaže kako je sve krenulo s plesnim studijom, no riječ je o djeci koja ne idu samo na ples, već i koja idu u glazbenu školu.

-Reducirana je jučer nastava zbora, orkestra i ostalih komornih sastava. Na neki način je problem već napravljen jer to su djeca koja imaju puno izvanškolskih aktivnosti – istaknuo je.

Djeca u samoizolaciji zbog zaraženih roditelja
Rekao je i kako ima i srednjoškolaca s simptomima kao što je temperatura, ali nisu još potvrđeni. Naveo je također kako je petero djece u samoizolaciji iz Doma Maslina, a koja inače pohađaju OŠ Marina Getaldića.

-Imamo jedno dijete zaraženo u OŠ Marina Držića sigurno, a drugo vrlo vjerojatno te ih je 31 u samoizolaciji. U OŠ Ivana Gundulića ima djece u samoizolaciji, jedno dijete je zaraženo te u lapadskoj školi gdje ih je 20-ak u izolaciji s učiteljicom – naveo je među ostalim Brčić određene primjere u školskom sastavu, a dodaje i kako su neka djeca u samoizolaciji zbog zaraženih roditelja.

I u Osnovnoj školi Montovjerna zabilježen je jedan slučaj zaraze koronavirusom, što nam je potvrdila i ravnateljica Snježana Vlahinić. Riječ je o učenici osmog razreda koja je pozitivna.

-Razred je od ponedjeljka stavljen na online nastavu prema preporuci epidemiologa. Oni nisu u samoizolaciji. Također, jedna je učenica bila u grupi kontakata, ali ona je negativna – rekla je Vlahinić. Navodi i kako imaju četiri slučaja samoizolacije, točnije učenika koji su kontakti zaraženih. ‘Oni nisu nikoga zarazili, zasad, nego je riječ o kontaktima’, naglasila je Vlahinić.

Neslužbeno doznajemo kako je zaražena učenica povezana s plesnom skupinom u Dubrovniku koja se pokazala kao žarište. Neslužbeno također saznajemo i kako je jedan razred u Pomorskoj školi u samoizolaciji do petka jer su kontakt djevojke iz plesnog studija.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist